Anglia: „Túlbecsültem a játékosaim felfogóképességét”

Vágólapra másolva!
2016.12.06. 16:35
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitány a The Technician nevű lapnak egy interjúban elmondta, mi volt a legnagyobb tanulság számára a kapitányi időszakának utolsó két évében.

„Egy dolgot megtanultam ezalatt a két év alatt: túlbecsültem a játékosaim felfogóképességét, azaz hogy tisztán megértsék mindazt, amit kértem tőlük. Az elmúlt években az összes edzést filmre vettük, hogy szélesebb látószöget kapjunk a labdarúgókról, és ezeket a videókat kis csoportokban ki is elemeztük. Meggyőzőnek kell lenned az ilyen helyzetekben. Nem egyszer volt olyan alkalom, hogy még egyszer el kellett mondanom azt, amit korábban” – fogalmazott a 69 éves Hodgson az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) edzőképzéssel foglalkozó magazinjának, a The Techniciannak.Hodgson az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) edzőképzéssel foglalkozó magazinjának, a The Techniciannak.

Anglia a nyári franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében kikapott Izlandtól, így a vártnál korábban búcsúzott a tornától. Az újabb várakozáson aluli szereplés után a 2012 óta irányító Hodgson lemondott a szövetségi kapitány posztról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik