Anglia: Szalah cipőjét kiállították a British Museumban – kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.17. 16:36
Mint ismert, Mohamed Szalah 32 gólt szerzett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2017–2018-as kiírásában, ezzel megnyerte a Premier League legeredményesebb játékosának járó Aranycipőt. Az egyiptomi támadó egész szezonban nyújtott kiváló teljesítményét a londoni British Musem sem hagyta szó nélkül: a futballista cipőjét kiállították a múzeum egyiptomi részlegében.

„A cipő egy modern egyiptomi ikon történetét mondja el. Az Egyesült Királyságban játszik, de az egész világra hatással van. A cipő megszerzése egy projekt része, amelyben a 20. és 21. századi Egyiptom mindennapi történéseit szeretnénk bemutatni” – idézi a BBC Neal Spencert, a múzeum egyik alkalmazottját. „A cipő egy modern egyiptomi ikon történetét mondja el. Az Egyesült Királyságban játszik, de az egész világra hatással van. A cipő megszerzése egy projekt része, amelyben a 20. és 21. századi Egyiptom mindennapi történéseit szeretnénk bemutatni” – idézi a BBC Neal Spencert, a múzeum egyik alkalmazottját.

British Museum on Twitter

We've made an exciting new acquisition! To celebrate Egyptian footballing star @MoSalah being top scorer in the Premier League this season, we'll be displaying his boots alongside objects from ancient Egypt in the run up to the Champions League final



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik