Anglia: Rooney bombaformában, Lineker visszavonultatta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 10:17
null
Wayne Rooney a legutóbbi nyolc válogatott meccsén hét gólt szerzett (Fotó: Action Images)
Mint ismert, az angol labdarúgó-válogatott a duplázó Wayne Rooney vezérletével 3–1-re legyőzte Skóciát. Gary Lineker, a „háromoroszlánosok” korábbi legendás támadója gyorsan vissza is vonultatta az MU támadóját.

 

„Bombahír: Wayne Rooney visszavonult a válogatott futballtól” – osztotta meg Lineker a Twitter-oldalán.

Na jó, nem kell azért aggódniuk a „háromoroszlánosok” híveinek, a korábbi csatárklasszis – vélhetően – csupán csak a saját helyét félti a válogatott örökgóllövőlistáján, ugyanis a Manchester United játékosa a tegnapi duplájával 101 meccset lejátszva már 46 találatnál jár, kettőre megközelítve Linekert (80/48), és háromra az éllovas Bobby Charltont (106/49).

Gary Lineker félti a csúcsát (Fotó: Twitter)
Gary Lineker félti a csúcsát (Fotó: Twitter)



„Nagy siker ez számunkra – mondta a lefújást követően Rooney. – A meccs előtt a légkörről beszéltünk. Fantasztikus atmoszféra uralkodott itt a Celtic Parkban, és meg kellett mutatnunk, mennyire karakteres csapatunk van. Csodálatos volt a hangulat, lehetett hallani már a himnuszoknál is. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani és mentális erőről tettünk tanúbizonyságot. Az első gól után kontrolláltuk a mérkőzést.”

„Amikor Skócia szépített, problémássá válhatott volna a találkozó, de nagyszerűen reagáltunk, úgyhogy ez nagy siker és nagyszerű teljesítmény volt – tette hozzá az MU támadója, akit a góllövőlista élmezőnyéhez zárkózásáról is faggattak. – Én csak örülök, ha gólt szerzek a válogatottban, ezért is hihetetlen érzés, hogy ez kétszer is összejött a skótok ellen a Celtic Parkban. Nagyon különleges este volt számomra.”

 

AZ ANGOL VÁLOGATOTT 2014-ES GÓLSZERZŐI
8 gól: Rooney
5 gól: Welbeck
3 gól: Sturridge
2 gól: Jagielka
1 gól: G. Cahill, Lambert, Townsend, Oxlade-Chamberlain, A. Della Valle – öngól

Rooney számára Peter Shilton 125 meccses szereplési rekordja is elérhető közelségbe került a válogatottban, Roy Hodgson szövetségi kapitánynak pedig nincs kétsége afelől, hogy a támadó megdönti a csúcsot.

Az angolok is jó formában zárták az évet, a legutóbbi hat fellépésüket megnyerték, így az idei 13 összecsapásukon nyolc sikert, három döntetlent és két vereséget tudnak felmutatni. A mérleget árnyalja, hogy a világbajnokságon leszerepelt a társaság, csupán egy pontot szerzett. Sőt, egész júniusban szenvedett, a felkészülés során is csak két ikszig jutott, ez viszont azt jelenti, hogy ezt a hónapot leszámítva idén minden meccsüket megnyerték a „háromoroszlánosok”.

Ami a gólszerzőket illeti, nem meglepő módon Rooney végzett az élen, ő nyolcig jutott, de Danny Welbeck is szépen termelt, ő ötnél állt meg.

FELKÉSZÜLÉS
Skócia–Anglia 1–3 (0–1)
G:
Robertson (83.), ill. Oxlade-Chamberlain (32.), Rooney (47., 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik