Anglia: nem volt kérdés, Harry Kane az év játékosa

Vágólapra másolva!
2018.01.22. 20:31
Harry Kane-t választották meg a 2017-es év legjobb labdarúgójának Angliában a helyi szövetség (FA) szavazásán. A legjobb U21-es futballistának járó díjat az Everton kapusa, Jordan Pickford kapta.

Harry Kane méltó győztes lett: a legutóbbi naptári évben hét gólt szerzett az angol válogatottban, többek között a Litvánia és Szlovénia elleni győztes találatokat, valamint Skócia ellen az ő hajrábeli góljával egyenlítettek a háromoroszlánosok – vitathatatlan, hogy kulcsszerepe volt a vb-szereplés kivívásában. A Tottenhamban is parádés évet produkált, 39 Premier League-góljával átadta a múltnak Alan Shearer rekordját.

„Mindig megtiszteltetés a válogatottban játszani, az év legjobbjának lenni egy ilyen erős keretben pedig különösen nagy öröm – mondta Harry Kane. – Minden fiatal futballista arról álmodik, hogy a világbajnokságra segíthesse nemzeti csapatát, hálás vagyok a csapattársaimnak. Különös köszönettel tartozom a szurkolóknak, aki mindig fantasztikus hangulatot teremtettek a Wembleyben és bárhol, ahol pályára lépett a válogatott. Már alig várom a nyári világbajnokságot!"



A legjobb U21-esnek választott Pickford elődöntős volt az U21-es Európa-bajnokságon a válogatottal, nyáron pedig a Sunderlandtől az Evertonhoz szerződött. Novemberben a felnőttválogatottban is bemutatkozott a 23 éves kapus.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik