Anglia: négy meccs, három vereség – Klopp nem aggódik a Pool formája miatt

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 09:45
null
Klopp (balra) nem aggódik, Lampard büszke játékosaira (Fotó: AFP)
A Premier League-ben éllovas Liverpool kiesett az FA-kupából, mivel a Chelsea hazai pályán 2–0-ra legyőzte a „vörösöket”, akik legutóbbi négy tétmérkőzésükből hármat elveszítettek. Jürgen Klopp, a Bajnokok Ligája-címvédő gárda menedzsere azonban nem aggódik. Frank Lampard, a londoniak szakvezetője pedig úgy véli, bizonyították, képesek a legjobbakkal is felvenni a versenyt.

 

„Természetesen nem jó kettő nullára kikapni, de ez esetben könnyű megmagyarázni a vereség okát. Mindkét gól előtt óriásit hibáztunk – idézi a Sky Sports Jürgen Kloppot. Ma nem játszottunk gyengén, mint legutóbb a Watford ellen. Tetszett a hozzáállásunk, volt néhány jó pillanatunk. Roppant intenzív összecsapás volt, tudtuk, hogy ez vár ránk. Nem aggódom a formánk miatt, ilyen a futball.”

A Liverpool a bajnokságban egészen múlt szombatig veretlenül vezette a tabellát, ám nem kis meglepetésre 3–0-ra kikapott a Watford vendégeként. A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén pedig egygólos vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában.

A Pool a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített, összesen nyolc gólt kapott, s csupán hármat szerzett.

„Sohasem gondoltuk, hogy könnyű idényünk lesz, hogy nem lesznek nehéz időszakok. Eddig is kemény mérkőzéseink voltak, de nagyon jól teljesítettünk. Azért voltunk remek szériában, mert kiválóan védekeztünk. Általában az ellenfelek kevés helyzetet tudnak kialakítani ellenünk. Azonban be kell látnunk, a legutóbbi három-négy találkozónkon túl sok gólt kaptunk” – tette hozzá a BL-győztes német szakember.

Frank Lampard, a Chelsea menedzsere úgy véli, megmutatták, képesek felvenni a versenyt a topcsapatokkal.

„Meggyőző teljesítményt nyújtottunk – mondta a londoniak egykori legendás játékosa. – A Liverpool ellen piszkosul nehéz jól játszani, de kérni sem kérhettem volna többet a játékosaimtól. Megérdemelten győztünk. Muszáj önbizalmat merítenünk ebből a sikerből. Igenis felvesszük a versenyt a legjobbakkal.”

„A győzelem vagy a vereség apróságokon múlhat, főleg a tizenhatoson belüli megmozdulások dönthetnek, ma szerencsénk is volt e téren. Kihasználtunk két lehetőséget. Ahhoz, hogy hosszú távon is a Liverpool szintjén teljesítsünk, konzisztensebbnek kell lennünk. Ha nem dolgozunk keményen, nem tudunk szintet lépni” – fejezte be az angol tréner.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Chelsea–Liverpool 2–0 (Willian 13., Barkley 64.)

Reading (II.)–Sheffield United 1–2 (Puscas 43. – 11-esből, ill. McGoldrick 2., Sharp 107.) – hosszabbítás után
West Bromwich Albion (II.)–Newcastle United 2–3 (M. Phillips 74., Zohore 93., ill. Almirón 33., 45+1., Saint-Maximin 47.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik