Anglia: mindkét Alcántara fivér elhagyhatja a Barcát

Vágólapra másolva!
2013.06.24. 19:25
A brit sajtó hétfőn arról számolt be, hogy a Manchester United labdarúgócsapatával már erősen hírbe hozott Thiago Alcántara mellett az öccs, Rafinha is elhagyhatja a spanyol Barcelonát.

A 20 éves Rafinha – aki testvéréhez hasonlóan ugyancsak Barca-nevelés, posztját tekintve támadó középpályás, viszont ellentétben bátyjával a korosztályos válogatottban előbb a spanyol, majd idén már a brazil mezt hordta – a katalánok második keretéhez tartozik, az első csapatban bajnokin nem volt lehetősége bemutatkozni, csupán egy Spanyol Kupa-találkozó jutott szóhoz még 2011. novemberében fertályóra erejéig.

A játékosok amúgy 1994-ben világbajnok édesapja, Mazinho is támogatja a klubváltást, és azt, hogy a fivérek ne szakadjanak el egymástól. Az MU-nál karmesteri pálcához jutó, volt Everton-főnök David Moyes egykori klubjához irányítaná Rafinhát, nem mellékesen azzal a szándékkal, hogy segítse Thiago beilleszkedését, akinek új kulturális közegben kell még az eddiginél is nagyobb elvárásoknak megfelelnie.

A Barcelonánál Rafinha kiegészítő ember lehetne csupán, vagy leginkább még az sem, az Everton mellett viszont a Chelsea-nél és az Arsenalnál is figyelemmel kísérik a pályafutását. Persze, oda sem azonnali húzóembernek mehetne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik