Anglia: meglepő helyről érkezhet az új szövetségi kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.19. 13:24
Brit sajtóhírek szerint újabb név került be a kalapba, amely az angol labdarúgó-válogatott következő, lehetséges szövetségi kapitányait tartalmazza.

Korábban már szó volt Sam Allardyce-ról (Sunderland), Guus Hiddinkről (legutóbb Chelsea), de opcióként emlegették Eddie Howe-ot (AFC Bournemouth), Jürgen Klinsmannt (Egyesült Államok), sőt, Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét is.

A BBC most újabb nevet dobott be az Európa-bajnokság után lemondó Roy Hodgson lehetséges utódjaként, mégpedig Steve Bruce-t, a Hull City trénerét. Az angol közszolgálati televíziónál úgy tudják, a szigetországi futballszövetség (FA) már személyesen is találkozott Bruce-szal a kapitányi posztot illetően – igaz, megemlítik, hogy az első számú esélyes továbbra is Allardyce.

Az 55 esztendős szakember 2012 óta ül a Hull kispadján. Első szezonjában feljuttatta a másodosztályból az élvonalba a Hull Cityt, amellyel az azt követő kiírásban FA-kupa-döntőig menetelt.

A 2014–2015-ös szezonban kiestek az élvonalból, ám nem szerepeltek sokáig a Championshipben, egyből visszajutottak a Premier League-be.

„Büszke vagyok rá, hogy szóba került a nevem, mint lehetséges szövetségi kapitány – mondta Bruce. – Nincs annál megtisztelőbb feladat, mint amikor a saját országod csapatát irányíthatod. Létezhet ennél fantasztikusabb munka a világon?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik