Anglia: legalább öt meccsre szóló eltiltás vár Anelkára

Vágólapra másolva!
2014.01.21. 11:41
Legalább öt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásra számíthat Nicolas Anelka, a West Bromwich Albion labdarúgócsapatának francia támadója, akit állítólagos antiszemita kézmozdulata miatt marasztal el az angol szövetség (FA).

A korábbi válogatott csatár csütörtök estig fejtheti ki hivatalosan álláspontját. A Gera Zoltánt is foglalkoztató londoni klub főszponzora, a Zoopla nevű brit ingatlanügyi portál hétfőn jelentette be, hogy az ominózus kézmozdulat miatt az idény végén, májusban beszünteti a Premier League-ben jelenleg 13. helyezett WBA támogatását.

Anelka december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után tett olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonné M'bala M'bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt. Valérie Fourneyron francia sportminiszter provokációnak nevezte a „fordított náci tisztelgésként” is értelmezett mozdulatot.

Az Európa-bajnok Anelka – aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelsea-ben és a PSG-ben is – igyekezett kisebbíteni gesztusa súlyát, és december végén a Twitteren azt írta: „a kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátom, Dieudonné előtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik