Anglia: kilenc pontot levontak tőlük, cél a bennmaradás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 18:06
A pénzügyi szabályok megsértése miatt kilencpontos levonással sújtották a Birmingham City labdarúgócsapatát, s a büntetés következtében a 13. helyről a 18. pozícióba esett vissza az angol másodosztály tabelláján.

A birminghami klubot azért büntették meg, mert 2015 és 2018 között 48.8 millió fontos veszteséget könyvelt el, ami tízmillióval több a megengedettnél. A Birmingham Citynek tizennégy nap áll a rendelkezésére fellebbezni az ítélet ellen.

A BBC értesülései szerint a klub a pontlevonáson túl további büntetést – így pénzbírságot és átigazolási időszakból való kizárást – nem kap.

A Birmingham City eddig a 13. helyen állt a Championshipben, és nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt csak hét pont hátrányban volt a playoffszereplést érő pozícióban tartózkodó Aston Villa mögött, a levonás miatt azonban visszaesett a 18. helyre, és mindössze öt ponttal előzi meg a kieső helyen lévő Rotherhamet.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A PONTLEVONÁS ELŐTT…

 

…ÉS A PONTLEVONÁS UTÁN

 

A Birmingham az első klub, amelyet a 2016–2017-es idény kezdetén bevezetett szabályok óta megbüntetett az Angol Labdarúgóliga (EFL).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik