Anglia: Kane készen áll, de nem mindenkinek jut hely - Hodgson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 17:58
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson szerint Harry Kane, a Premier League-ben szereplő Tottenham csatára készen áll a válogatottságra, de közel sem biztos, hogy meghívót postáz neki.

Kane 14 góllal vezeti a Tottenham házi góllövőlistáját a Premier League-ben, ennek ellenére nem egyértelmű a beválogatása az angol keretbe. Hodgson ugyanis elégedett volt az ősszel meghívott támadókkal, név szerint Saido Berahinóval (West Bromwich), Rickie Lamberttel (Liverpool), Wayne Rooneyval (MU) és Danny Welbeckkel (Arsenal). Ráadásul Daniel Sturridge (Liverpool) is felépült sérüléséből, ami tovább bővíti a kapitány lehetőségeit.

„Kane készen áll a válogatottságra. Ha nem állna készen, nem játszana a Tottenhamben, és nem ontaná a gólokat. Az utánpótlás-válogatottból jól ismerem, megérdemli, hogy lehetőséget kapjon a felnőttek között” – dicsérte a játékost Hodgson a Sky Sports Newsnak, ennek ellenére nem borítékolható, hogy a jó formában lévő csatár jelen lesz az angol nemzeti csapat következő összetartásán.

„A kerethirdetéskor azt nézem, beleillik-e az elképzeléseinkbe az adott játékos. Jelenleg azonban más a helyzet, mivel elégedett voltam a támadóim ősszel mutatott teljesítményével, így mérlegelnem kell, hogy szeretnék-e egyáltalán változtatni a kereten. A beválogatható játékosok száma véges, szóval nem tudom, lesz-e helye Kane-nek” – egészítette ki mondandóját az angol kapitány.

Az angol válogatott március 27-én Litvániával játszik Eb-selejtezőt, majd négy nappal később Olaszországgal csap össze felkészülési meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik