Anglia: így néz ki a láb, amelytől Schmeichel elhányta magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.26. 15:58
null
Peter Schmeichel próbálja felitatni a vért David Busst sérülése után (Fotó: Action Images)
Andy Goldstein, a talkSPORT műsorvezetője a Twitter-oldalán közölt egy képet David Busst jobb lábáról. Utóbbi úriember 19 évvel ezelőtt a labdarúgás történetének egyik legborzasztóbb sérülését szenvedte el, amelyet 26 operáció követett. A cikkben található képeket és videót gyengébb idegzetű olvasóinknak nem ajánljuk!

David Busstnak nemcsak a lába, hanem a pályafutása is kettétört 1996. április 8-án, a Manchester United–Coventry City mérkőzés 3. percében. A vendégek 28 éves védője csapata szögleténél felment a United kapuja elé, majd a lecsorgó labdára rástartolt. Vesztére, mert két hazai játékos, Brian McClair és Denis Irwin szendvicsébe került, jobb lábán kettős nyílt törést szenvedett.

Az esetet közvetlen közelről látta Peter Schmeichel, az MU dán kapusa, aki állítólag elhányta magát a pályán a sokkoló látványtól. Tizenkét percig tartott, mire a vértől megtisztították – vízzel és homokkal – a kapu előtti gyeprészt, és újrakezdhették a játékot.

Busst még hét hónapig a Coventry keretének tagja maradt, de profi karrierjét sosem folytathatta. Alapvetően nem a sípcsont- és szárkapocscsonttörés miatt, hanem azért, mert a kórházi kezelés során bakteriális fertőzés támadta meg, amely elpusztította az izmok nagy részét a vádlija környékén. A jobb lábát azóta 26-szor műtötték meg, az alábbi képen látható, hogy milyen állapotban van napjainkban.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik