Anglia: Gera fogadalmat tett, reméli, a Fulham és a West Brom is bent marad

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 08:39
null
Gera Zoltán egyszerre két csapatnak is szurkol a PL 2020–2021-es idényében.
A mai nap indul az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokság 2020–2021-es idénye. Az első mérkőzést a Fulham és az Arsenal játssza, de pályára lép a West Bromwich Albion is. Pályafutása során mindkét csapatban pályára lépett Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó, aki nagy fogadalmat tett arra az esetre, ha mindkét együttes bent marad a PL-ben.

Gera Zoltán, a Premier League történetének legismertebb magyar játékosa 2004 és 2011 között a West Bromwich Albion, majd a Fulham kötelékében öt szezonon keresztül bizonyított a világ legismertebb ligájában. Külön öröm számára, hogy mindkét korábbi klubja visszajutott erre az idényre az angol élvonalba. A 97-szeres magyar válogatott a DIGI Sportnak elmondta:

„West Brom- és Fulham-szurkoló leszek együtt. Szakmai és szurkolói mivoltomból azt mondom, hogy mindkét csapat bent marad. Mit vállalok ezért? Ha nem jön be a tippem, akkor körbetekerem a Balatont biciklivel egy nap alatt!”

A Championship előző idényének bajnoka, a Leeds United 16 év után játszhat újra a Premier League-ben, a West Bromwich Albion két másodosztályú szezon után, míg a Fulham egy kihagyott idényt követően bizonyíthat újra a legmagasabb osztályban.

„Az a legnehezebb, hogy a feljutók állandósítsák a jó formát, ha tudnak csinálni egy jó sorozatot. Kulcskérdés, hogy hogyan kezdik a szezont. A West Bromnak nehezebb lesz a bentmaradás, mint a Fulhamnek. A három feljutó közül a Leeds a legerősebb. Marcelo Bielsa csapata képes arra, hogy megakadályozza az ellenfelek veszélyes támadójátékát” – tette hozzá Gera, aki arról is beszélt, hogy milyen a kinti légkör egy nappal a rajt előtt.

„Azt szokták ilyenkor mondani, hogy »buzzing« van, hogy fel van dobva mindenki a szezonkezdéstől. Ez biztos így van most is, főleg az első, Fulham–Arsenal nyitó meccs előtt. Amikor a Fulhamhez kerültem, akkor mi is pont az Arsenal ellen kezdtünk az első fordulóban, meg is vertük őket 1–0-ra. Remélem, szombaton is így lesz”nyilatkozta Gera.

Az előző idény a koronavírus-járvány miatt minden idők leghosszabb angol bajnoksága volt. A tavaszi kényszerszünet az idei szezont is arrébb tolta. Az eredeti augusztus 8-i kezdési időpont szeptember 12-re módosult, és mivel a jövő nyárra elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság miatt május 23-án be kell fejezni a küzdelmeket, így minden idők legsűrűbb Premier League idénye következik. A 2020–2021-es szezont a kötelező válogatott szüneteken kívül mással nem szakítják meg, ezúttal a téli szünet is csak bő egy hétig tart majd. A jelenlegi járványügyi intézkedések miatt továbbra is nézők nélkül, zárt kapuk előtt rendezik meg a bajnoki mérkőzéseket.

AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA
Szeptember 12., szombat
Crystal Palace–Southampton
Fulham–Arsenal
Liverpool–Leeds United
West Ham United–Newcastle United
Szeptember 13., vasárnap
Tottenham Hotspur–Everton
West Bromwich Albion–Leicester City
Szeptember 14., hétfő
Brighton & Hove Albion–Chelsea
Sheffield United–Wolverhampton Wanderers
Későbbi időpontban
Burnley–Manchester United
Manchester City–Aston Villa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik