Anglia: előre megüzente, hogy kikapnak, botrányt kavart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 16:21
Jacob Murphy, az angol másodosztályban (Championship) szereplő Blackpool kölcsönjátékosa egy üzenetben előre megmondta, hogy csapata vereséget szenved Sheffield Wednesday vendégeként. Igaza lett, az üzenet előkerült, így a botrány sem maradhatott el.

A Blackpool szurkolói számára szörnyen indult az idény, és nem is folytatódott sokkal jobban. A szezon kezdetén mindössze nyolc tagja volt a csapatnak, az anyagi gondokkal küzdő klubnak ingyen igazolható, valamint kölcsönjátékosokkal kellett feltöltenie keretét.Blackpool szurkolói számára szörnyen indult az idény, és nem is folytatódott sokkal jobban. A szezon kezdetén mindössze nyolc tagja volt a csapatnak, az anyagi gondokkal küzdő klubnak ingyen igazolható, valamint kölcsönjátékosokkal kellett feltöltenie keretét.

A Blackpoolnak 24 fordulót követően csupán két győzelme és tizennégy pontja van, az utolsó helyen áll a 24 csapatos bajnokságban.

A morál tehet nem verdesi a plafont az öltözőben, valamint a lelátón sem, és ezen Murphy üzenete sem segített. Sőt. A 19 éves játékos egy Snapchat-mobilalkalmazással küldött képes üzenetben ezt írta a Sheffield elleni találkozó előtt: „Ki fogunk kapni. Már megint...” Ezt különös arckifejezéssel és egy mosolygó csapattárssal, Donervon Danielsszel a háttérben illusztrálta.


A december 26-án rendezett találkozót a Blackpool 1–0-ra elveszítette. A kép hatalmas felháborodást keltett a szurkolók körében, akik a játékos azonnali távozását követelik.

A játékos a klub hivatalos honlapján kiadott közleményben bocsánatot kért a klubtól társaitól és a szurkolóktól is, tettét butaságnak és amatőr hibának titulálta. Abban reménykedik, hogy kemény munkával vissza tudja nyerni az eljátszott bizalmat.

A Blackpool menedzsere úgy nyilatkozott, hogy csak azt követően döntenek a szankciókról, miután teljességgel kivizsgálták az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik