Anglia: elhunyt az élvonal történetének első nem brit edzője

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 09:01
null
Jozef Venglos 84 éves volt (Fotó: Getty Images)
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Jozef Venglos, aki 1990-ben az első nem brit edző lett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság történetében – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A szakember keddi halálhíréről az Aston Villa számolt be, melyet Venglos egy szezonon keresztül irányított. Ő volt az első olyan menedzser az angol élvonal történetében, aki az Egyesült Királyságon kívülről érkezett a ligába.

A tréner másodedzője volt az 1976-ban Európa-bajnok csehszlovák válogatottnak, melyet aztán szövetségi kapitányként az 1990-es világbajnokságon a negyeddöntőig vezetett. A rózsahegyi születésű szakember 1993-ban az első szövetségi kapitánya volt a szlovák válogatottnak, miután az ország függetlenné vált – idézte fel az MTI.

A hírügynökség felelevenítette, Venglos az Aston Villával a 17. helyen végzett az angol bajnokságban az 1990–1991-es idényben, majd a török Fenerbahcét irányította.

Több mint 30 évig tartó edzői pályafutása során volt malajziai és ománi, valamint ausztrál szövetségi kapitány is, de dolgozott trénerként többek között a skót Celticnél és a portugál Sportingnál is – írta a Magyar Távirati Iroda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik