Anglia: egyelőre nem lehet a Cagliari elnökéé a Leeds United

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.03.24. 18:52
Az angol Futball Liga (FL) nem járult hozzá ahhoz, hogy Massimo Cellino a második vonalban szereplő Leeds United többségi tulajdonosává váljon.

Az olasz üzletember – a Cagliari elnöke – a múlt hónapban állapodott meg 75 százaléknyi részesedés megvásárlásáról, de a tranzakciót az FL-nek is jóvá kellett volna hagynia.

A nagy múltú szigetországi klub részéről csalódottan vették tudomásul a döntést, amellyel – mint jelezték – bizonytalanná vált a tulajdonlás. Helyi sajtóértesülések szerint egyébként Cellino már eddig is támogatta a Leeds Unitedet.

A liga döntésének hátterében az áll, hogy egy olasz bíróság adóelkerülés miatt a múlt héten 600 ezer euróra büntette Cellinót. A szardíniai klub tulajdonosát azért marasztalták el, mert Amerikában vásárolt jachtja után, melyet Olaszországba vitt, nem fizetett adót. Angliában viszont elmarasztaló bírósági ítélettel senki sem lehet igazgatója egyetlen klubnak sem, s 30 százaléknál nagyobb tulajdonrésszel sem rendelkezhet benne.

Cellino családja egyik cége, az Eleonora Sport Ltd. révén igyekezett többségi tulajdonhoz jutni.

A Leeds United vezetősége jelezte, tovább folytatja az egyeztetést aFutball Ligával és az Eleonora Sporttal, hogy mindenki számára megnyugtató megoldást találjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik