Anglia: Celtic-legenda veszi át Bogdán Ádámék irányítását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 14:25
A skót Celticet játékosként hét, menedzserként négy évig szolgáló Neil Lennon veszi át az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Bolton Wanderers irányítását – írja a Guardian. A lap értesülését kisvártatva a Bolton a hivatalos honlapján is megerősítette.

A Bogdán Ádámot is foglalkoztató klub vezetősége október elején bontott szerződést Dougie Freedman menedzserrel, azóta pedig a hírek szerint Tony Mowbrayjel, Steve Clarke-kal, Chris Hughtonnal, sőt még Felix Magathtal is felvette a kapcsolatot, de a Celtic korábbi szakvezetője lett a befutó, akit hétfőn mutatnak be a nyilvánosság előtt. Munkáját Johann Mjällby és Garry Parker segítik majd. október elején bontott szerződést Dougie Freedman menedzserrel, azóta pedig a hírek szerint Tony Mowbrayjel, Steve Clarke-kal, Chris Hughtonnal, sőt még Felix Magathtal is felvette a kapcsolatot, de a Celtic korábbi szakvezetője lett a befutó, akit hétfőn mutatnak be a nyilvánosság előtt. Munkáját Johann Mjällby és Garry Parker segítik majd.

A 43 éves északír szakember májusban jelentette be, hogy négy szezon után feláll a kelták kispadjáról, és bár szóba került a neve a szaúdi al-Ittihadnál is, a legutóbbi fél évben nem vállalt munkát.

A skót újságírók által kétszer is a szezon legjobb menedzserének megválasztott Lennon UEFA-kupa-ezüstérmesnek és ötszörös bajnoknak vallhatja magát a Celtic játékosaként, míg edzőként háromszor végzett csapatával a bajnokság első helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik