Anglia: az MU-legenda egy életre megcsömörlött az edzősködéstől

Vágólapra másolva!
2010.08.12. 14:27
Steve Coppell váratlanul, azonnali hatállyal lemondott az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő Bristol City menedzseri posztjáról, sőt az edzői pályát is elhagyja.

„Rájöttem, valamilyen okból már nem tudok annyira lelkesedni és azonosulni a feladattal, amennyire ez a beosztás megkívánja. Elismerem, az időzítés nem ideális, de úgy gondolom, a klub így jár a legjobban” – jelentette ki az 55 éves Steve Coppell, aki korábban a Reading, a Manchester City és a Crystal Palace szakvezetője is volt.

„Visszavonulok az edzősködéstől is, ám érzek magamban erőt ahhoz, hogy valamikor a jövőben valamilyen formában szerepet vállaljak a labdarúgásban” – jelentette ki Coppell, aki játékosként (1975–83) több mint háromszáz mérkőzésen lépett pályára a Manchester Unitedben, 42 alkalommal pedig az angol válogatottban.

Coppellt áprilisban nevezték ki a City menedzserévé, de csak az előző szezon végén vette át az irányítást. Két tétmeccsen ült a kispadon, csapata a bajnoki rajton (Millwall, 0–3) és a Ligakupában (Southend, 2–3) egyaránt vereséget szenvedett. Utódja eddigi segítője, az 1999 óta a klub alkalmazásában álló Keith Millen lett három évre szóló megbízással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik