Anglia: az ikon egy magyar esetről mesélt Carragher köpése kapcsán

Vágólapra másolva!
2018.03.13. 13:34
null
Robbie Savage mindig is balhés játékosnak számított (Fotó: AFP, archív)
Robbie Savage, a walesiek legendás labdarúgója Jamie Carragher köpködős balhéja kapcsán felelevenített egy esetet – azt, amikor a magyar válogatott elleni barátságos mérkőzésen egymásnak mentek Bodnár Lászlóval. Savage szerint Bodnár arcon köpte őt, a magyar futballista szerint viszont ennek épp az ellenkezője történt.

A szóban forgó eset még 2004 márciusában történt, amikor a magyar labdarúgó-válogatott Walesszel csapott össze felkészülési meccsen.

Az akkor még Lothar Matthäus irányította magyar nemzeti tizenegy 2–1-re kikapott, ám az összecsapás pikantériáját a lefújás utáni pillanatok adták, Robbie Savage, a szigetországiak balhés sztárja ugyanis összekülönbözött Bodnár Lászlóval – az óriási dulakodást megelőzvén még Matthäus is berohant a pályára, hogy szétválassza a feleket, ám így is tettlegességig fajultak a dolgok: a magyarországi jelentések szerint Savage leköpte Bodnárt, aki „válaszul” lefejelte a fenegyereket.

Igen ám, de a walesi főszereplő, Savage az esetre „némileg” másként emlékszik! A téma akkor jött elő, amikor a walesi ikon a BBC rádióműsorában Jamie Carragher hétvégi balhéjáról beszélt – mint ismert, a Liverpool sportkommentátorként tevékenykedő legendája a hétvégén leköpte az őt heccelő Manchester United-szurkoló kislányát, és tettéért Carraghert fel is függesztette a Sky Sports.

Carragher köpése

Az adásban Savage azt ecsetelte, hogy annak idején Bodnár őt arcon köpte.

„A pályán engem már köptek le. Amikor Magyarország ellen játszottam. A lefújás után történt, úgy gondoltam, vége van, hát tévedtem. Az egész este folyamán csatáztam az egyik magyarral, a nevére már nem emlékszem. Aztán odajött hozzám és az arcomba köpött. Ez volt a leggusztustalanabb, leghitványabb dolog. Elvesztettem a fejem. Megpróbáltam nekimenni, mert nem érdekel, ha valaki durván leszerel, nem érdekel, ha valaki keményen lefejel, de a köpés az számomra a véglet, annál lejjebb nincs.”

A balhé magyar főszereplője szerint viszont ennek épp az ellenkezője történt.

„Savage gyakorlatilag megőrült a végén – mesélt a történtekről még a mérkőzést követően Bodnár László. – Egy walesi dresszel a kezemben elindultam az öltöző felé, amikor odaszaladt hozzám, és azt mondta: »B..d meg, kis törpe vagy, és kicsi a nemi szerved!« Ezután leköpött. Egy Premier League-ben szereplő, általam profinak hitt játékostól nem vártam ezt. A történtek után azt mondom, mint labdarúgót, továbbra is tisztelem, de mint ember, leírta magát nálam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik