Anglia: az FA 124 fővel csökkenti dolgozói létszámát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.29. 19:50
null
Az FA mintegy 300 millió fontos veszteséget könyvel el a pandémia miatt
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) hétfőn bejelentette, 124 fővel csökkenti dolgozói létszámát a koronavírus-járvány utóhatásai miatt.

 

A szervezet honlapján megjelent közleményben Mark Bullingham vezérigazgató elmondta, az FA mintegy 300 millió fontos (117 milliárd forintos) veszteséget kell, hogy elkönyveljen a pandémia miatt, így 82 embertől megválnak, 42 meghirdetett pozíciót pedig mégsem töltenek be.

„Nonprofit szervezetként érzékenyen érint minket a kieső bevétel, így megszorító intézkedésekre kényszerülünk” – jelentette ki Bullingham, aki szerint a hiányzó pénzt pótolni sem tudják, ezért van szükség a spórolásra.

A sportvezető kiemelte, a Wembley Stadionban elmaradó koncertekből, az angol válogatott mérkőzéseiből, valamint a szponzori eseményekből származó bevételek kiesése érintette leginkább a szervezetet.

Az angol bajnokság első és másodosztályának, valamint az FA-kupának a küzdelmei júniusban folytatódtak, de a találkozók – így a Wembleyben esedékes kupaelődöntők, illetve döntő is – zárt kapusak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik