Anglia: „Át kellene gondolni ezt a rendszert” – változást sürget a tulajdonos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 12:57
A Premier League és a másodosztályú Championship között fennálló nagy gazdasági szakadék miatt önállóan működő második vonal bevezetését tartaná jónak Andrea Radrizzani, a Leeds United labdarúgóklub tulajdonosa.

Az olasz üzletember egy londoni konferencián azt mondta, a másodosztályú bajnokság televíziós szerződéseiből származó bevételek szétosztása nem hoz elég pénzt a kluboknak, amelyeknek így – feljutás esetén – nagy nehézséget jelent bennmaradni a Premier League-ben.

„Nem fenntartható a Championshipben játszani: kicsi a televíziós bevétel, mert hetvenkét különböző klub részesül belőle. Át kellene gondolni ezt a rendszert” – fogalmazott Radrizzani, aki szerint a Premier League mintájára létrehozott, önállóan működő másodosztályú bajnokságra lenne szükség.

Az angol liga (EFL) 2017-ben 600 millió fontért értékesítette a bajnokságok közvetítési jogait, ám ebből nemcsak a Championshipben szereplő együttesek részesülnek, hanem a harmad- és negyedosztály klubjai is, összesen 72-en.

A 20 csapatos Premier League nagy-britanniai közvetítési jogait idén tavasszal 4.4 milliárd fontért (mintegy 1 billió, 630 milliárd forintért) értékesítették a következő három idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik