Anglia: a West Hamé lesz az Olimpiai Stadion - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 09:11
Brit sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli West Ham United labdarúgócsapata 2016-tól a londoni Olimpiai Stadionban játssza meccseit.

A BBC arról számolt be péntek kora reggel, hogy az angol kormány további 25 millió fontos támogatást hagyott jóvá az Olimpiai Stadion átalakítására, így szinte biztos, hogy 2016-tól a West Ham United hazai pályájaként fog működni a 2012-es ötkarikás játékokra épült létesítmény, amiért évente kétmillió font bérleti díjat fizet a klub.

Mint ismert, a West Ham a 2012-es londoni olimpia előtt bejelentkezett a stadionért a Tottenhammel együtt.

A komplexumot azonban alaposan át kell építeni, amennyiben egy élvonalbeli klub akarja használni, ennek költsége akár a 190 millió fontot is meghaladhatja.

A BBC szerint a megállapodás azután jött létre, hogy a West Ham további ötmillió fontot teremtett elő a beruházásra – természetesen az állami támogatás mellett.

A tervezett átalakítás következtében a 80 ezres nézőteret 60 ezerre csökkentik, a tetőt megnagyobbítják, valamint nagy valószínűséggel megszűnik a futópálya is, de a stadion bármikor visszaalakítható lesz atlétikai pályává.

A West Ham 1904 óta – a jelenleg 35 ezer néző befogadására alkalmas – Boleyn Groundon (az Upton Parkban) játssza hazai mérkőzéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik