Anglia: 72 éves korszak ér véget Keegan volt csapatának kiesésével

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2022.04.16. 07:15
null
A Scunthorpe United játékosai megköszönik a támogatást a Leyton Orient otthonába őket elkísérő 275 szurkolójuknak (Fotó: Twitter)
Mivel pénteken 3–0-ra kikapott a Leyton Orienttől, biztossá vált, hogy a Scunthorpe United kiesik az angol negyedosztályból – ez azért érdekes, mert az 1899-ben alapított klub az elmúlt 72 évben mindig az első négy osztály valamelyikében szerepelt.

 

Matematikai esélye sincs már a bennmaradásra a negyedosztályban a Scunthorpe Unitednek. A huszonnégy csapatos bajnokság utolsó helyén álló észak-lincolnshire-i gárda pénteken 3–0-ra kikapott idegenben a középmezőnyhöz tartozó Leyton Orienttől, ezzel biztossá vált, hogy az idény végén búcsúzik a League Two-tól.

A Scunthorpe a 2010–2011-es évadban még a második vonalban, a Championshipben szerepelt, amelyből utolsóként esett ki, de például a 20. helyen végző, jelenleg a Premier League-ben érdekelt Crystal Palace-nál csak hat ponttal gyűjtött kevesebbet. Az együttes aztán 2013-ban lecsúszott a negyedik ligába, ahonnan egy évvel később visszajutott, majd 2017-ben és 2018-ban is részt vehetett a másodosztályba jutásért kiírt rájátszásban, de mindkét alkalommal elvérzett az elődöntőben (egyszer a Millwall, egyszer a Rotherham ellen).

Ezt követően, 2019-ben a Scunthorpe megint kiesett a negyedik ligába, amelyben már a legutóbbi, 2020–2021-es évadban is veszélyben volt a bennmaradása – csak három ponttal előzte meg a már kieső Southendet –, ebben az idényben pedig esélye sem volt megmenekülni. A tavaly novemberi edzőváltás után Keith Hill irányításával a United az első hét mérkőzéséből csak egyet veszített el, utána azonban ismét lejtőre került, a karácsonyi játéknap (Boxing Day) óta megvívott 20 mérkőzéséből csak egyet nyert meg, 17-szer kikapott, a Leyton Orient elleni pedig sorozatban már a hetedik veresége volt.

A klubtulajdonos Peter Swann márciusban lemondott elnöki tisztségéről, és jelezte, kész megválni az egyesülettől, amelyben egykoron, még tizenéves korában Kevin Keegan pályafutása is beindult.

A Scunthorpe 1950 óta folyamatosan az English Football League-ben, vagyis az első négy osztályt tömörítő ligarendszerben szerepelt. Hetvenkét éves korszak ér véget idén tavasszal, miután a United lejátszotta a bajnokságból még hátralévő négy mérkőzését – hívja fel rá a figyelmet a BBC.

A Scunthorpe a valamivel több mint kilencezer néző befogadására alkalmas Glanford Parkban játssza a hazai mérkőzéseit (Fotó: AFP)
A Scunthorpe a valamivel több mint kilencezer néző befogadására alkalmas Glanford Parkban játssza a hazai mérkőzéseit (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik