Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.27 16:33 Frissítve: 2011.04.06 00:02

Abramovics terve: Hiddink maradjon, Advocaat vegye át a válogatottat

Roman Abramovics nagyon elégedett Guus Hiddink munkájával a Chelsea-nél, és angol lapértesülések szerint már meg is van a terve arra, hogyan tartsa meg a következő idényre is a holland szakembert. A londoni labdarúgóklub tulajdonosa Dick Advocaatot, a Zenit vezetőedzőjét nevezné ki az orosz válogatott élére.

Abramovics (jobbra) azt szeretné, ha Hiddink a következő idényben is mellette maradna
Fotó: Imago (archív)
Abramovics (jobbra) azt szeretné, ha Hiddink a következő idényben is mellette maradna
A Chelsea-nél a menesztett Luiz Felipe Scolari helyét az idény végéig átvevő Guus Hiddink idáig rendkívül jó „igazolásnak” bizonyult: a londoni együttes egy győztes bajnoki után a Juventust is megverte a Stamford Bridge-en a BL nyolcaddöntőjének odavágóján.

Nem is meglepő, hogy a szigetországban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Hiddinkkel köztudottan jó viszonyt ápoló Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa hosszabb távon is szeretné együttese élén látni a holland szakembert.

Ebbe persze valószínűleg nehezen egyeznének bele az Orosz Labdarúgó-szövetség vezetői, valamint az orosz szurkolók, akik már akkor is felháborodtak, amikor kiderült, hogy Hiddink a szezon végéig Londonban vállalt munkát.

A Daily Mail infomációi szerint azonban Abramovics tudja, mi a megoldás, hogy a szbornaja se maradjon holland szövetségi kapitány nélkül: a Chelsea tulajdonosa Dick Advocaatot, a Zenit vezetőedzőjét nevezné ki a válogatott élére.

Persze a Chelsea-nél továbbra is cáfolják, hogy Hiddink maradna, és a holland is gyakran hangoztatja, hogy csak ideiglenesen vállalta el a kékek vezetését, ám az is tény, hogy a menedzser már javaslatokat is tett a klub vezetőinek, kiket lenne érdemes megvenni a nyári átigazolási időszakban. Így került szóba Franck Ribéry és Jurij Zsirkov megszerzése is.

Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy ha Abramovics terve megvalósul, akkor Advocaat tovább irányítja-e a Zenitet is, avagy új edzőt kell keresnie Huszti Szabolcs szentpétervári klubjának. Mindenesetre az biztos, hogy a Hiddink orosz válogatottnál kapott fizetése egy részét álló Abramovicsnak beleszólása van a kapitánykérdésbe, de újabb „akciójával” valószínűleg nem válik népszerűbbé az orosz szurkolók körében.
2021.01.21 19:58:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kloppék 68 bajnoki után kaptak ki ismét az Anfielden, 27 gólszerzési kísérletükből egyetlen gólt sem született.

2021.01.19 20:38:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Chelsea menedzsere alaposan megdicsérte a mérkőzés előtt ellenfelüket, aki aztán nem is cáfolt rá.

2021.01.17 10:03:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Az MU kész megadni Sergio Ramosnak azt, amit a Real nem, Guardiola csak mesterkedik?

2021.01.17 14:24:25

Angol labdarúgás B. Á.

Az első félidőben a Liverpool, a másodikban az MU előtt adódtak a nagyobb lehetőségek.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Cavaleiro a második félidőben egyenlített, ezzel 2014 óta először szerzett pontot londoni derbin Scott Parker csapata.