NSO/MTInyomtatott 2009.02.11 13:29 Frissítve: 2010.12.12 00:02

Hiddink vezeti a Chelsea-t: a holland a szezon végéig irányítja a londoniakat

Hivatalos: a jövő héten átveszi a Chelsea labdarúgócsapatának irányítását Guus Hiddink, az orosz válogatott szövetségi kapitánya. A holland szakember a hét végén a helyszínen tekinti meg leendő csapata Watford elleni FA-kupa-mérkőzését. A szakember szezon végéig szóló kinevezését a Chelsea hivatalos honlapja is megerősítette.

Hiddink a hétvégén még csak néző lesz a Chelsea meccsén, de állítása szerint a jövő héten már átveszi a londoniakat
Fotó: Action Images (archív)
Hiddink a hétvégén még csak néző lesz a Chelsea meccsén, de állítása szerint a jövő héten már átveszi a londoniakat
A holland Radio 538-nak és a Reuters hírügynökségnek is azt nyilatkozta Guus Hiddink, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy a szezon végéig átveszi a Chelsea irányítását. A hírt a londoni egyesület hivatalos honlapja is megerősítette. A szakember a 2008–2009-es szezon végéig irányítja a nagycsapatot.

A szakember a hét végi, Watford elleni FA-kupa-mérkőzésen is jelen lesz, de csak nézőként, és a jövő héten veszi át a „kékek” szakmai irányítását.

Hiddink a Radio 538-ban igennel válaszolt a műsorvezető Edwin Evers kérdésére, mely szerint átveszi-e a Chelsea-t.

„Igen, ideiglenesen én leszek a menedzser” – mondta a törökországi Belekben tartózkodó tréner, akinek kedden az Orosz Labdarúgó-szövetség engedélyezte, hogy tárgyaljon a Chelsea-vel. Hiddink elmondta: még nem írt alá szerződést a londoniakkal, de mivel közeli barátok Roman Abramoviccsal, erre nincs is szüksége. A szakember még a héten beszél elődjével, Luiz Felipe Scolarival, és nem akar saját segítőket a Chelsea-hez vinni.

„Hiddinknek kell döntenie, és ha a párhuzamos szerepvállalás mellett határoz, mindent el kell követnünk azért, hogy ez ne befolyásolja negatívan az orosz válogatott felkészülését. Maga a szakember még nem beszélt arról, hogy a gyakorlatban hogyan valósul meg a kettős munkavégzés, de addig nem is foglalkozunk a részletekkel, mert túl korai lenne, amíg el nem dől: Hiddink tényleg vállalja-e az edzői tevékenységet Abramovics csapatánál vagy sem” – jelentette ki Vitalij Mutko, az orosz szövetség elnöke az ITAR-TASZSZ hírügynökségnek.

A holland szakembernek van már tapasztalata a duplázásban, hiszen néhány éve az ausztrál válogatottat és a holland PSV-t párhuzamosan irányította.

A 62 éves Hiddink a hétfőn menesztett brazil Luiz Felipe Scolarit váltja az orosz milliárdos Roman Abramovics tulajdonában lévő londoni klub kispadján. Egyik legnagyobb sikerét 2002-ben érte el a dél-koreai válogatott szövetségi kapitányaként, amellyel világbajnoki negyedik lett, az orosz válogatottal pedig a 2008-as Európa-bajnokságon harcolt ki bronzérmet.

Angol lapértesülés szerint a Chelsea két és fél millió fontos (azaz 823 millió forintos) ajánlattal csábította a szakembert.
2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Cavaleiro a második félidőben egyenlített, ezzel 2014 óta először szerzett pontot londoni derbin Scott Parker csapata.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Phil Foden 44. percben szerzett gólja döntött. Ezzel tovább él a Man. City november 21-e óta tartó veretlenségi sorozata.

2021.01.12 20:32:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az 1. fordulóból elhalasztott bajnokin Paul Pogba gólja döntött, kellett némi szerencse is az MU-sikerhez.

2021.01.08 20:16:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Aston Villa a fiataljaival állt ki Szalahék ellen, a magyar kapus nem vallott szégyent a világsztárokkal szemben.