Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.09.28 13:20 Frissítve: 2011.03.20 00:09

A Tottenham Hotspur is ázsiai milliárdos játékszerévé válhat

Újabb angol futballklub kerülhet külföldi kézbe, miután helyi lapinformációk szerint a Tottenham Hotspur iránt egy ázsiai milliárdos érdeklődik. A lehetséges új tulajdonossal az a Pini Zahavi tárgyal, aki a Roman Abramovics és a Chelsea közötti üzletben is segédkezett.

Damien Comolli (balra) és Daniel Levy (jobbra) átigazolási politikájával nincsenek kibékülve a Spurs szurkolói
Fotó: Imago
Damien Comolli (balra) és Daniel Levy (jobbra) átigazolási politikájával nincsenek kibékülve a Spurs szurkolói
A Tottenham Hotspur lehet a következő angol klub, amely gazdag külföldi befektető kezébe kerül. A Guardian információi szerint az állítólagos ázsiai milliárdossal Szingapúrban ült le tárgyalni Pini Zahavi, aki 2003-ban Roman Abramovics és a Chelsea között közvetített.

A forrás úgy tudja, hogy az ügy még kezdeti stádiumban van, de a befektető nagyon komolyan érdeklődik a Tottenham iránt, amely főleg azért vonzó számára, mert londoni székhelyű.

Zahavi már korábban is szerepet vállalt a Spurs ügyleteiben, többek között Jermain Defoe Portsmouthnak történő eladásához is köze volt.

Joe Lewis – aki 400 millió fontot bukott az amerikai befektetési bank, a Bear Stearns csődjével – 2001 óta birtokolja a Tottenham részvényeinek több mint 80 százalékát. Egy szóvivő szerint a klubot nem árulják, de mivel részvénytársaságról van szó, minden ajánlatot meg kell vitatni a részvényesekkel.

Az észak-londoni egyesület elnökét, Daniel Levyt és a technikai igazgató Damien Comollit sok kritika érte az utóbbi időben. Főképp azt rótták fel nekik, hogy az általuk folytatott átigazolási politika nem a csapat megerősítését szolgálta, hanem a profitteremtést. Hogy a vádak nem alaptalanok, bizonyítja a Spurs jelenlegi bajnoki helyezése: Juande Ramos csapata az utolsó helyen áll öt mérkőzésen gyűjtött két pontjával.
2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.