Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.27 23:52 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Gera Zoltán találata is kellett a Fulham továbbjutásához

Szerdán további öt mérkőzéssel folytatódtak az angol Ligakupa második fordulójának küzdelmei. Gera Zoltán gólt lőtt, és ezzel járult hozzá csapat továbbjutásához. Fülöp Márton együttese hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást, a magyar válogatott hálóőre azonban nem jutott szerephez.

Gera Zoltánt köszöntik a társak, miután megszerezte csapata első gólját a Leicester City elleni mérkőzésen
Fotó: Action Images
Gera Zoltánt köszöntik a társak, miután megszerezte csapata első gólját a Leicester City elleni mérkőzésen
Gera Zoltán együttese, a Fulham a szebb napokat is látott, jelenleg a harmadosztályban vitézkedő Leicester City együttesét fogadta a Ligakupa második fordulójában. A mérkőzés jól indult a Premier League-ben szereplő klub szimpatizánsainak szempontjából, mivel Gera Zoltán az első félóra végén megszerezte a vezetést a Fulhamnek!

A magyar válogatott középpályása Bobby Zamorától kapott labdát, amit bal lábbal, jó 17 méterről lőtt kapura, a lövés pedig a Leicester kapujában kötött ki.

A vendégeket nem roppantotta meg a bekapott gól, megfordították a mérkőzés állását, és sokáig úgy nézett ki, hogy ők harcolják ki a továbbjutást is. A 83. percben azonban egyenlítettek a hazaiak, sőt, a 90. percben érkezett Murphy, és a győzelmet érő gólt is megszerezte a Premier League tizenkettedik helyén álló csapatnak.

A másik magyar érdekeltségű találkozón a Sunderland (Fülöp Márton a keretben sem kapott helyet) idegenben, hosszabbítás után harcolta ki a továbbjutást a Nottingham Forest ellenében.

Két másik első osztályú klub is érdekelt volt a szerdai játéknapon, a Blackburn Rovers mindenféle nehézség nélkül, 4–1-re verte a Grimsby Town együttesét, míg a West Ham United ugyanekkora arányban múlta felül a Macclesfieldet, de csak hosszabbítás után.

A Ferencváros testvércsapata, a Sheffield United is továbbjutott a második fordulóból, miután idegenben, 2–1-re győzte le a Huddersfield Town együttesét.

ANGOL LIGAKUPA

2. FORDULÓ
Fulham–Leicester City 3–2 (Gera 31., Bullard 83., Murphy 90., ill. Dickov 46., King 48.)
Huddersfield Town–Sheffield United 1–2
Nottingham Forest–Sunderland 1–2 h. u.
West Ham United–Macclesfield Town 4–1 h. u.
Blackburn Rovers–Grmisby Town 4–1
2022.10.02 13:40:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United hiába szerzett három gólt, nem volt ellenszere a norvég klasszisra.

2022.10.01 12:23:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Partey hatalmas gólt lőtt, Jesus és Xhaka is betalált a Tottenham ellen. A vége 3–1.

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.