Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.23 20:38 Frissítve: 2011.11.19 02:40

Gera Zoltánnal a csapatban nyert a Fulham az Arsenal ellen

Gera Zoltán együttese, a Fulham 1–0-s győzelmet aratott az Arsenal ellen az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Premier League) 2. fordulójában. A magyar válogatott középpályás végig a pályán volt.

Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert
Fotó: Reuters
Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert
Az Arsenal is botlott az új bajnokságban. Az „ágyúsokat” Gera Zoltán csapata, a Fulham verte meg hazai pályán 1–0-ra.

A mindent eldöntő találatot Brede Hangeland szerezte a találkozó huszadik percében.

Pedig a találkozó eleje az Arsenalé volt. Ha nem is játszott nyomasztó fölényben Arsene Wenger együttese, gólhelyzeteket azért néha kialakított.

A 12. percben például Emmanuel Adebayor vette át remekül a labdát a tizenhatos előterében, majd lőtt – nem sokkal a bal kapufa mellé. Alig nyolc perccel később pedig Robin Van Persie próbálkozott közelről. Szintén sikertelenül.

A sok kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát. Brede Hangeland egy bal oldali szöglet után bukkant fel váratlanul a kapu előterében, és három méterről a hálóba pöckölte a labdát. Manuel Almunia, az Arsenal kapusa tehetetlen volt a lövésnél, az persze más kérdés, hogy miért nem mozdult ki a labdára?

A Fulhamnek pedig a folytatásban remekül gazdálkodott erejével és tudásával. A hazai csapat pontosan tudta mire képes, nem akarta megreformálni a futballt, csak nyerni akart. És sikerült is neki.

Az Arsenal ment ugyan előre. A próbálkozásokat azonban nem koronázta siker. Arsene Wengernek lesz még dolga bőven, csapata ugyanis kissé fásult benyomást keltett.

Ami Gerát illeti! A magyar légiós a mérkőzés elején remekül mozgott, és nagyszerű átadásokkal vétette észre magát. A második félidőben visszaesett egy keveset a teljesítménye, de így is csapata hasznos tagja volt. Az viszont észrevehető, hogy Gerának még bizonyítania kell a társak előtt, neki ugyanis még nem minden (ígéretes) helyzetben passzolnak a többiek.

PREMIER LEAGUE

2. FORDULÓ
Fulham–Arsenal 1–0 (Hangeland 20.)
2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.