Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.19 21:19 Frissítve: 2012.02.02 02:43

Gera Zoltán gólpasszal járult hozzá a Fulham 3–1-es győzelméhez

Remekül sikerült Gera Zolán számára csapata szombati felkészülési mérkőzése, hiszen a magyar szélső a kezdőcsapatban kapott helyet, és a bizalmat rögtön gólpasszal hálálta meg. A Fulham végül 3–1 nyert a Celtic ellen, ezzel második felkészülési mérkőzését is győzelemmel zárta. Európa egy másik szegletében, Svájcban a Steven Gerrard nélkül felálló Liverpool döntetlent játszott a Wisla Krakkó ellen.

Gera Zoltán remekül teljesít a Fulham mezében is
Fotó: Action Images
Gera Zoltán remekül teljesít a Fulham mezében is
Igazán boldogan vonulhatott az öltözőbe Gera Zoltán, a magyar válogatott és a Fulham szélsője csapata szombat délutáni edzőmérkőzését követően.

Nem elég, hogy az első, Southend elleni gyakorló találkozót követően, a Celtic ellen most a kezdőcsapatban kapott helyett, mindössze három perc telt csak el a találkozóból, mikor jelezte, hogy lehet rá számítani a szezon során.

A mérkőzés elején Gera meghúzta a jobb oldalon, majd remekült passzolt középre, beadása teljesen egyedül találta Erik Nevlandet, akinek csak annyi volt a feladata, hogy közvetlen közelről a kapuba passzolja a labdát.

A folytatásban is jól játszott a West Bromwich Albiontól szerződtetett labdarúgó, elsősorban John Pantsillel értette meg igazán magát, akivel több szemet gyönyörködtető akciót vezettek a jobb oldalon. Gerát bő egy órát követően, a 65. percben 2–1-s állásnál cserélte le edzője, Roy Hodgson.

A mérkőzésen egy másik új szerzemény, Bobby Zamora teljesítményét lehet kiemelni, aki a 32. percben góllal debütált új csapatában. Betalált még Barry Robson (Celtic) és Leon Andreasen (Fulham), ezzel a végeredmény: Fulham–Celtic 3–1.

Európa egy másik szegletében a Svájcban túrázó Liverpool Steven Gerrard távollétében a lengyel Wisla Krakkó csapatával találkozott. A csapatkapitány az edzések folyamán sérülést szenvedett, és már vissza is tért Melwoodba a csapat edzőközpontjába. A teljes feélépüléshez nagyjából tíz nap szükségeltetik.

Az Udinesétől igazolt Andrea Dossena debütáló meccsén nem is villogtak Rafa Benitez fiai, mindössze egy 1–1-es döntetlent sikerült elérni a Krakkóval. A vezetést az átigazolások kpcsán a Hamburggal hírbe hozott Andrij Voronyin szerezte meg, aki Yossi Benayoun passzát váltotta gólra a 6. percben.

A lengyel bajnok azonban hamar válaszolt, a 12. percben már 1–1 volt az állás Tomás Jirsák révén. A folytatásban aztán helyzetek mindkét oldalon akadtak, de gól már nem született, így a végeredmény Liverpool–Wisla Krakkó 1–1.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

EREDMÉNYEK
Fulham–Celtic 3–1 (Nevland 3., Zamora 32., Andreasen 86. ill. Robson 42.)
Liverpool–Wisla Krakkó 1–1 (Voronyin 6. ill. Jirsák 12.)
2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.