Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.11 01:32 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Gera Zoltán szerda délelőtt írhatja alá szerződését a Fulhamhez

Előreláthatólag szerda délelőtt írja alá szerződését a Premier League-ben szereplő Fulham együtteséhez Gera Zoltán. A válogatott középpályás menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a londoni együttes komoly terveket sző, és az előrelépés záloga Gera megszerzése lehet.

Gera Zoltán lendületes játéka aranyat érhet a Fulhamnek a következő szezonban
Fotó: Action Images
Gera Zoltán lendületes játéka aranyat érhet a Fulhamnek a következő szezonban

Szavazás

Jól döntött-e Gera Zoltán a Fulhammel?

Szavazatok száma: 5369

Igen, jó helye lesz ott, ki tud majd tűnni
37 % (2010)
Nem, nagyobb csapathoz kellett volna mennie
58 % (3108)
Nem, maradnia kellett volna
5 % (251)
A magyar válogatott csapatkapitánya hétfőn utazott Londonba, ahol találkozott az 1879-ben alapított klub elöljáróival. Gera azóta átesett a kötelező vizsgálatokon is, és szerda délelőtt minden bizonnyal aláírja szerződését.

A magyar válogatott középpályás menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a Roy Hodgson irányította, a Premier League legutóbbi kiírását a 17. helyen záró csapat komoly terveket sző (a tulajdonos, Mohamed al-Fayed nem is sajnálja a pénzt új játékosokra), s úgy gondolja, hogy a remélt előrelépés egyik záloga a West Bromwich Albiontól elköszönő középpályás megszerzése lehet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Gera Zoltán hány évre kötelezi el magát a londoni klubhoz, erre valószínűleg a szerződés aláírását követő ünnepélyes bemutató során kapunk majd választ.

A 29 éves magyar játékos 2004 nyarán igazolt a West Bromhoz a Ferencvárostól, az angol csapatban 155 alkalommal lépett pályára, és ezalatt 25 találatig jutott.

Gera Zoltán neve több csapatnál is felmerült az utóbbi hetekben. A legtöbb figyelem a Premier League-es csapatok irányából érkezett, de a portugál Benfica és a skót Celtic is élénken érdeklődött a magyar futballista iránt. Az angol élvonalbeli klubok közül az ötödik helyen végző Everton, valamint a Middlesbrough, a Bolton és a Wigan is szerette volna leigazolni Gerát, de a Portsmouth és az Aston Villa érdeklődéséről is lehetett hallani.

A Fulham a 17. helyen zárta a 2007–08-as idényt a Premier League-ben. A magyar középpályás új edzője Roy Hodgson lesz, akivel az angol csapatnak sikerült elkerülnie a kiesést az első osztályból.

Bemutatjuk a Fulhamet: Gera Zoltán új csapata London legrégibb élvonalbeli klubja
2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.