Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.04 14:23 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Freddie Ljungberg: Arsene Wenger egy álnok és aljas diktátor

Nem mindennapi éles kirohanást intézett korábbi trénere, a jelenlegi is az Arsenalt edző Arsene Wenger ellen Freddie Ljungberg, az Ágyúsok volt játékosa. A svéd középpályás állítja, Wenger korántsem egyenes, liberális szemléletű edző, ahogy azt a róla kialakított kép alapján sokan képzelik, sokkal inkább hasonlít egy diktátorra.

Wenger (balra) egyelőre nem reagált Ljungberg vádjaira
Fotó: Action Images
Wenger (balra) egyelőre nem reagált Ljungberg vádjaira
A 31 éves svéd jobbszélső a Telegraphnak adott nyilatkozatában beszélt a francia mesterről, aki 9 éven keresztül volt az edzője az Arsenalnál 1998 és 2007 között. Bevallotta, egy éve azért utasított vissza olasz kérőket is, és fogadta el az West Ham United ajánlatát, mert minél többször akart az Arsenal ellen játszani.

„Meg akartam mutatni, hogy nem telt még le az időm játékosként, és bizonyítani akartam. Azért igazoltam a WHU-hoz, mert az összes lehető alkalommal pályára akartam lépni az Arsenal ellen. Itt ráadásul senkire nem néznek csúnyán, ha meghívják a válogatottba, és sérülten, beinjekciózva sem kell kifutni a pályára” – mondta Ljungberg.

„Wengernél nem mutathattad magad gyengének. Úgy éreztem magam mellette, mintha a seregben szolgálnék. Csak kifelé mutatja magáról, hogy ő egy liberális nézeteket valló valaki, valójában azonban a természetes kiválasztódásban hisz” – jelentette ki a svéd középpályás, aki saját kálváriájának történetét is elmesélte.

„Egy edzésen kaptam egy apró rúgást, amit nem pihenhettem ki rendesen. Injekciózva játszottam, aztán egyszer beütött a krach és rásérültem. Amíg gyógyultam, hozott valakit a helyemre a csapatba.”

Felépülésem után Wengerhez méltó módon kaptam lehetőséget a bizonyításra: egyik-pillanatról a másikra várta tőlem ugyanazt a teljesítményt, amit azonban a hosszú kihagyás miatt, nem tudtam azonnal produkálni, így hip-hop máris átadólistára kerültem, miközben a Wenger hivatalos álláspontja az volt, hogy van jövőm a csapatnál” – elevenítette fel a történteket a 31 éves játékos.

A svéd válogatottal a szombaton kezdődő kontinens-viadalra készülő Ljungberg tavaly az újságokból tudta meg, hogy Wenger megszabadulna tőle, és várja érte az ajánlatokat. A klubtól őt senki nem kereste meg ebben az ügyben, így aztán ő sem habozott sokáig a WHU ajánlatának elfogadásakor.
2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.

2021.09.01 16:57:58

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Van a Premier League, és van a többi liga: C. Ronaldo, Varane, Sancho és R. Lukaku megszerzése csak a jéghegy csúcsa.