Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.25 12:59 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Az angol sajtó találgat: Guus Hiddink is jelölt a Chelsea kispadjára

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Chelsea-nél szombaton megköszönték Avram Grant menedzser munkáját. Az izraeli szakember mindössze nyolc hónapig szolgálta a londoni együttest. A Stamford Bridge-en eltöltött időszaka alatt a mester a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is ezüstéremhez segítette a csapatot. A szakértők nem értik Roman Abramovics szerintük rossz döntését.

Guus Hiddinket (képünkön) jóban van Roman Abramoviccsal. Lehet, hogy hamarosan alkalmazottja lesz?
Fotó: AFP
Guus Hiddinket (képünkön) jóban van Roman Abramoviccsal. Lehet, hogy hamarosan alkalmazottja lesz?
Glenn Hoddle, a kékek korábbi menedzsere úgy nyilatkozott, hogy Grant kirúgása életszerűtlen volt, miután ő harcban volt a bajnoki és a Bajnokok Ligája-trófea megnyeréséért is.

„Ha figyelembe vesszük azt a pénzmennyiséget, amit Roman Abramovics a csapatba fektetett, kijelenthető: minden edzőn, aki a klubhoz érkezik óriási a nyomás” - utalt Hoddle arra, hogy hiába végzett a rossz kezdet után Grant vezetésével a Premier League második helyén a Chelsea, a Bajnokok Ligája döntőjének elvesztését nem élte túl az izraeli menedzser.

A BBC elemzője, Pat Nevin szerint Grant majdhogynem lehetetlen feladatot vállalt José Mourinho menesztése után. „Majdhogynem csak hibázni tudott. Ha jól csinált valamit, akkor az Mourinho csapata volt; ha rosszul, akkor lerombolta Mourinho csapatát” - érvelt Nevin.

Avi Cohen, az Izraeli Labdarúgó-szövetsége elnöke, Grant barátja is nyilatkozott a BBC-nek. Cohen szerint különösen sportszerűtlen dolog volt most kirúgni Grantet.

„Ha John Terry berúgta volna azt a büntetőt, a Chelsea lenne a Bl-győztes, akkor Avram maradhatott volna. Nem értem, hogy lehet Grantet hibáztatni azzal, hogy Terry kihagyott egy büntetőt.”

Az angol sajtóban több edző neve is felmerült első körben, mint lehetséges utód, közülük a BBC szakértője néggyel foglalkozott.

Frank Rijkaard napjainkban távozik Barcelonából, a másik három szakembernek van állása. Az Internazionale vezetőedzőjének, Roberto Mancininek a távozása elég valószínűtlennek tűnik, a Blackburn szakmai irányítását végző Mark Hughes érkezése már elképzelhető, de meglepő lenne.

A nagy fogás Guus Hiddink lenne. A holland edző jelenleg az orosz válogatott szövetségi kapitánya, és jóban van Abramoviccsal: az orosz pénzmágnás segédkezett Hiddinket szerződtetni a szbornaja kispadjára. Ráadásul Hiddink igazi aranykovács, szakmai kompetenciája megkérdőjelezhetetlen.
2021.01.24 11:21:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Két gólt szerzett Manchesterben Szalah, de ez is kevés volt ez egyre jobban futballozó United ellen.

2021.01.21 19:58:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kloppék 68 bajnoki után kaptak ki ismét az Anfielden, 27 gólszerzési kísérletükből egyetlen gólt sem született.

2021.01.19 20:38:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Chelsea menedzsere alaposan megdicsérte a mérkőzés előtt ellenfelüket, aki aztán nem is cáfolt rá.

2021.01.17 10:03:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Az MU kész megadni Sergio Ramosnak azt, amit a Real nem, Guardiola csak mesterkedik?

2021.01.17 14:24:25

Angol labdarúgás B. Á.

Az első félidőben a Liverpool, a másodikban az MU előtt adódtak a nagyobb lehetőségek.