Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.18 06:43 Frissítve: 2011.08.18 00:04

Nemcsak angol klubok vinnék, hanem a Benfica is akarja Gera Zoltánt

Portugál lapértesülések szerint nem csak Angliából, Németországból és Spanyolországból vannak kérői Gera Zoltánnak, hanem a Benfica is figyeli a magyar válogatott középpályást.

Gera Zoltán lendületes játékára már Portugáliában is felfigyeltek
Fotó: Action Images
Gera Zoltán lendületes játékára már Portugáliában is felfigyeltek

Igencsak megnőtt Gera Zoltán ázsiója a nemzetközi átigazolási piacon, a West Bromwich Albionnal az élvonalba feljutó magyar válogatott középpályást számtalan Premier League-es együttes szívesen látná a soraiban (legutóbb az Evertonnal hozták hírbe), de Németországból és Spanyolországból is érdeklődnek iránta.

Új fejlemény, hogy immár Portugáliából is figyeli őt egy csapat, mégpedig a patinás Benfica – legalábbis így tudja a portugál sajtó.

Tény, a magyar labdarúgónak lejár a szerződése jelenlegi csapatánál, így ingyen igazolható, és ez a Bajnokok Ligájából – gyenge szezonbeli teljesítménye miatt (a csapat csak negydik lett, és az UEFA-kupában indulhat – ezúttal kimaradó lisszaboni sztárcsapatnál nem éppen utolsó szempont. Tudja ezt jól a napokban visszavonult és frissiben sportigazgatónak kinevezett Ruí Costa is, aki az elmúlt évekhez képest szűkössé vált költségvetéssel dolgozhat, és minél kisebb ráfordítással szeretne minél jobb játékosokat megszerezni.

A portugál sajtó egyébként már a középpályás véleményét is kikérte legújabb „kérőjéről”.

„Tudok a Benfica érdeklődéséről. A menedzserem szólt róla, és örülök is neki, hiszen egy nagy klub, olyan, amely általában a Bajnokok Ligájában szerepel. Nagyszerű játékosok, barátságos ország, csak jókat tudok mondani” – nyilatkozta a magyar labdarúgó a MaisFutebol című portugál lapnak.

„Más ajánlataim is vannak, és várok a legjobb ajánlatra. Nem zárkózom el egyik csapat megkeresésétől sem, tanulmányozom majd az összes ajánlatot, és a jövöm szempontjából legkedvezőbbet fogadom el. Más nagy csapatok is érdeklődnek irántam, főleg Angliából” – tette még hozzá Gera Zoltán, aki hétfőtől a magyar válogatottal készül a görögök és a horvátok elleni barátságos meccsre.
2022.10.02 13:40:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United hiába szerzett három gólt, nem volt ellenszere a norvég klasszisra.

2022.10.01 12:23:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Partey hatalmas gólt lőtt, Jesus és Xhaka is betalált a Tottenham ellen. A vége 3–1.

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.