Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.17 01:23 Frissítve: 2011.08.04 00:13

Magyar futballcsoda! Csak egy orvosi kell, és Gera az Evertonba igazol

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Evertonnál már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie Gera Zoltánnak, hogy a West Bromwich Albiontól a legutóbbi szezon ötödik helyezettjéhez igazoljon. A teamtalk.com internetes portál szerint mindössze ennyi választja el a magyar középpályást attól, hogy a következő szezonban a Goodison Parkban folytassa pályafutását.

Gera Zoltánra (feketében) ismét nemzetközi kupaszereplés várhat
Fotó: Action Images
Gera Zoltánra (feketében) ismét nemzetközi kupaszereplés várhat

UEFA–kupa-szereplés. Ez az, amit nem tud a West Bromwich Albion biztosítani Gera Zoltánnak. Mert bár visszajutott a csapat az élvonalba, ennél több kell ahhoz, hogy megtartsa a szezon utolsó felére bombaformába lendült játékosát, aki nem mellékesen az angol második vonal – a szakemberek szerint is – egyik legtechnikásabb, és legjobb labdarúgója volt.

Az hagyján, hogy nem bírja megtartani, de hogy Gerát gyakorlatilag a legerősebb lehetséges csapat csábítja, arra kevesen számítottak.

Merthogy az Everton a legutóbbi bajnokság ötödik helyén végzett, azaz a más dimenzióban futballozó „négy nagy” mögött a legerősebb szigetországi egyesület. Természetesen az elért pozíciója UEFA–kupa-szereplést ér. Ez pedig hatalmas hívóerőt képez Gera irányában.

Mostanra már biztossá vált, hogy a magyar válogatott csapatkapitányáért sorban álltak, illetve állnak a nagy angol klubok. Szó volt róla, hogy az Aston Villa, a Middlesbrough és a Bolton Wanderers is szívesen tudná soraiban Gerát, aki most mégis az Evertont választotta.

A teamtalk.com internetes portál szerint a kreatív támadónak már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie, hogy a következő szezonban a Goodison Parkban folytassa pályafutását.

A honlap információi szerint a játékos és a klub már mindenben megegyezett egymással – a két klubnak ugyebár nem kellett, hisz Gera szerződése lejár a nyáron –, így a válogatott játékost csak napok választhatják el mindössze a klubváltástól.

Az Everton menedzsere, David Moyes elképzelései szerint a csapat középpályáját kell megerősíteni a következő szezonra, s ebben nagy szerepet kaphat a Ferencváros egykori játékosa.

A hír igazságtartalmát (Gera távozását) némiképp alátámasztja, hogy a WBA menedzsere, Tony Mowbray már megkezdte Gera Zoltán utódjának keresését.

Az ügyben további fejlemények szombatra várhatóak.
2022.10.02 13:40:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United hiába szerzett három gólt, nem volt ellenszere a norvég klasszisra.

2022.10.01 12:23:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Partey hatalmas gólt lőtt, Jesus és Xhaka is betalált a Tottenham ellen. A vége 3–1.

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.