Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.17 01:23 Frissítve: 2011.08.04 00:13

Magyar futballcsoda! Csak egy orvosi kell, és Gera az Evertonba igazol

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Evertonnál már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie Gera Zoltánnak, hogy a West Bromwich Albiontól a legutóbbi szezon ötödik helyezettjéhez igazoljon. A teamtalk.com internetes portál szerint mindössze ennyi választja el a magyar középpályást attól, hogy a következő szezonban a Goodison Parkban folytassa pályafutását.

Gera Zoltánra (feketében) ismét nemzetközi kupaszereplés várhat
Fotó: Action Images
Gera Zoltánra (feketében) ismét nemzetközi kupaszereplés várhat

UEFA–kupa-szereplés. Ez az, amit nem tud a West Bromwich Albion biztosítani Gera Zoltánnak. Mert bár visszajutott a csapat az élvonalba, ennél több kell ahhoz, hogy megtartsa a szezon utolsó felére bombaformába lendült játékosát, aki nem mellékesen az angol második vonal – a szakemberek szerint is – egyik legtechnikásabb, és legjobb labdarúgója volt.

Az hagyján, hogy nem bírja megtartani, de hogy Gerát gyakorlatilag a legerősebb lehetséges csapat csábítja, arra kevesen számítottak.

Merthogy az Everton a legutóbbi bajnokság ötödik helyén végzett, azaz a más dimenzióban futballozó „négy nagy” mögött a legerősebb szigetországi egyesület. Természetesen az elért pozíciója UEFA–kupa-szereplést ér. Ez pedig hatalmas hívóerőt képez Gera irányában.

Mostanra már biztossá vált, hogy a magyar válogatott csapatkapitányáért sorban álltak, illetve állnak a nagy angol klubok. Szó volt róla, hogy az Aston Villa, a Middlesbrough és a Bolton Wanderers is szívesen tudná soraiban Gerát, aki most mégis az Evertont választotta.

A teamtalk.com internetes portál szerint a kreatív támadónak már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie, hogy a következő szezonban a Goodison Parkban folytassa pályafutását.

A honlap információi szerint a játékos és a klub már mindenben megegyezett egymással – a két klubnak ugyebár nem kellett, hisz Gera szerződése lejár a nyáron –, így a válogatott játékost csak napok választhatják el mindössze a klubváltástól.

Az Everton menedzsere, David Moyes elképzelései szerint a csapat középpályáját kell megerősíteni a következő szezonra, s ebben nagy szerepet kaphat a Ferencváros egykori játékosa.

A hír igazságtartalmát (Gera távozását) némiképp alátámasztja, hogy a WBA menedzsere, Tony Mowbray már megkezdte Gera Zoltán utódjának keresését.

Az ügyben további fejlemények szombatra várhatóak.
2022.08.10 17:30:44

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Sikerre sarkantyúzva: százmilliós kiadás után a százmilliós csalódások árából jöhet még Zaniolo, Maddison és egy bekk.

2022.08.08 22:19:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Fordulóról fordulóra az angol bajnokság teljes programja, eredmények, állás.

2022.08.05 21:02:16

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

ALAPVONAL. Legyen bármekkora sztár is a portugál, ez a viselkedés megengedhetetlen, Erik ten Hag pedig olyan edző, aki nem is hagyja ezt szó nélkül, a sajtóban például nyíltan kritizálta a játékosait, akik idő előtt leléptek. Cristiano Ronaldo a fiatalok példaképe, így különösen fontos, hogy milyen a viszonya a csapatával.

2022.08.01 07:38:18

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Ronaldo nemet mondott egy 309 millió eurós ajánlatra, de angolosan távozna, De Jongnak 100 millió(s) oka van a maradásra.

2022.07.30 15:12:00

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Alexander-Arnold és Szalah mellett a tétmeccsen debütáló Núnez is betalált, a túloldalon Álvarez lőtt gólt.