Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.11 18:07 Frissítve: 2010.11.26 00:07

Capello visszahívná Scholest és Carraghert a válogatottba

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az angol Labdarúgó Szövetség minimális célként a legjobb négy közé jutást tűzte ki célul a csapat elé. Így érthető, hogy Capello már most a dél-afrikai vb-re koncentrál.

Capello örülne a két rutinos játékos visszatérésének
Fotó: Action Images
Capello örülne a két rutinos játékos visszatérésének
Bár az angoloknak nem sikerült kijutni a hamarosan rajtoló Európa-bajnokságra, legalább akkora erővel dolgoznak, mint a résztvevő csapatok. Nem csoda, hiszen az angliai szurkolók aligha bocsátanák meg, ha a 2010-es világbajnokságra sem kvalifikálná magát a válogatott.

A Fabio Capello által vezérelt csapat május végén és június elején játszik barátságos mérkőzéseket, amelyre hamarosan bő keretet kell hirdetnie a mesternek.

Vasárnapi nyilatkozatában arról számolt be az olasz tréner, hogy a válogatottbeli szerepléstől már visszavonult Paul Scholes és Jamie Carragher rutinjára is számítana a válogatottban.

„Scholes és Carragher is remek játékos, mindkettő előtt nyitva áll az ajtó.”

„Találkozni fogok mindkettőjükkel, hogy megpróbáljam őket meggyőzni a visszatérésükről. Szeretném, ha újra játszanának az angol válogatottban, de természetesen senkit sem lehet kényszeríteni, így minden rajtuk múlik” – tette hozzá Capello.

A harminchárom éves Scholes még 2004-ben, míg a harmincegyedik életévében járó Carragher tavaly nyáron döntött úgy, hogy a továbbiakban már csak klubcsapatára kíván koncentrálni.

Mindkét játékost próbálták már meggyőzni a visszatérésről, de kitartottak döntésük mellett, így Capellónak nem lesz könnyű dolga.
2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.