Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.02 15:29 Frissítve: 2012.01.16 02:48

A QPR máris több pénzt adna Buzsákynak – mondja a játékos ügynöke

A Queens Park Rangers angol futballklubnak szándékában áll megemelni Buzsáky Ákos fizetését, illetve szeretné a futballistát hosszabb távra is magához kötni. Ezt Filipovics Vladan, a légiós menedzsere mondta el a Nemzeti Sport Online-nak. A játékosügynök hozzátette: Buzsáky kölcsönadása január 1-jén ugyan lejárt, ám a szerződése automatikusan átváltozott határozott idejű, két és fél éves kontraktusra.

Buzsáky Ákost már Plymouthban is szerették, a Loftus Roadon pedig, ha lehet, még nagyobb kedvenc
Action Images
Buzsáky Ákost már Plymouthban is szerették, a Loftus Roadon pedig, ha lehet, még nagyobb kedvenc
Buzsáky Ákos 2008. január 1-jétől már nem kölcsönjátékosként, hanem határozott idejű, két és fél évre szóló szerződéssel szerepel az angol második ligában, a Championshipben szereplő Queens Park Rangersben.

Filipovics Vladan, Buzsáky ügynöke kérdésünkre elmondta: jogfolytonosság áll fenn, azaz bár január 1-jén a kölcsönadás hatályát vesztette, a megkötött szerződés szerint keddtől immár végleg a QPR-é a válogatott középpályás játékjoga.

„Ennél jobb hírem is van – mondta munkatársunknak Filipovics. – A QPR elnöke, Gianni Paladini Ákosnak és nekem is jelezte, hogy szeretnék újratárgyalni a szerződést.”

„Arról van szó, hogy megemelnék Buzsáky fizetését, és már most meg is hosszabbítanák a hatályát. Úgy gondolom, két hónap után ilyesmi elég ritkán fordul elő valakivel.”

„Jómagam valószínűleg csütörtökön vagy pénteken, de legkésőbb hétfőn Angliába repülök, hogy a feltételekről tárgyaljunk.”

„Az, hogy mennyivel lennénk hajlandóak meghosszabbítani a két és fél éven túl a szerződést, leginkább az anyagiaktól függ. Ha találkoznak az elképzeléseink, akkor a négy és fél év sem lenne probléma, hiszen Ákos elégedett, jól érzi magát a Loftus Roadon” – tette hozzá a szerb származású menedzser.

Buzsáky 500 ezer fontjába került a második liga 18. helyén álló QPR-nak. Október végén csatlakozott az együtteshez, és azóta 12 bajnoki mérkőzésen 6 gólt szerzett.

A csapat a Formula–1 két ismert alakja, Bernie Ecclestone és Flavio Briatore, valamint az indiai Lakshmi Mittal befolyása alatt áll, és célja, hogy minél hamarabb feljusson az élvonalba.

A nyugat-londoniak az utóbbi hét bajnoki meccsükből négyet megnyertek, és két döntetlen mellett csak egy vereséget szenvedtek. Karácsony előtt két nappal még az utolsó helyen álltak a 24 csapatos sorozatban, de tíz nap alatt kilenc szerzett ponttal hat helyet léptek előre.

A QPR-ral kapcsolatos friss hír, hogy első osztályú kluboktól igazolt játékosokkal erősítette meg a keretét. Luigi De Canio menedzser a West Ham Unitedtől a 19 éves Hogan Ephraimot, az Arsenaltól pedig Matthew Connolly szerződtette; mindkettő 3 és fél évre írt alá.
2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.