Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.24 11:53 Frissítve: 2011.07.12 00:03

Anglia: 65 százalékkal csökkent az Arsenal adózás előtti eredménye

Hatvanöt százalékkal csökkent az Arsenal angol futballklub éves adózás előtti nyeresége – jelentette a Reuters brit hírügynökség londoni tőzsdei jelentések alapján. Az ágyúsok adóalapja az előző évi 15,9 millió fontról 5,6 millió fontra süllyedt. A londoni klub bejelentette: Aliser Uszmanov orosz milliárdos nem kezdeményezett további tárgyalásokat az Arsenallal.

Imago
Noha az Arsenalnak jelentősen nőttek a bevételei, a haszna sokkal kevesebb lett az utóbbi szezonban. Ennek a legfontosabb oka az, hogy a klub megkezdte az Emirates Stadion épíítésére felvett hatalmas kölcsön törlesztését.

A konkrét számokat nézve a helyzet a következő: az „ágyúsok” kasszájába – elsősorban a 60 ezer férőhelyes új aréna megnövekedett jegybevételeinek köszönhetően – 200,8 millió font áramlott be, míg egy évvel korábban csak 137,2 millió.

Ez jelentős emelkedés, az adózás előtti eredmény ugyanakkor mégis számottevően csökkent a már említett adósságrendezés miatt.

A helyzet akár még rosszabb is lehetett volna, ha nem adja el az Arsenal Thierry Henryt a Barcelonának – 23,7 millió euróért.

Miután ezek a gazdasági adatok nyilvánosságra kerültek, rögtön jött a szentencia: az Arsenalnak most aztán valóban szüksége lenne egy tőkeerős befektetőre.

Miután az orosz milliárdos, Aliser Uszmanov által vezetett Red & White Holding a múlt héten növelte 21 százalékra a tulajdonrészét a klubban, kézenfekvőnek látszott a feltételezés, hogy a teljes hatalomátvétel hamarosan bekövetkezhet.

Keith Edelman, az Arsenal menedzser-igazgatója újságíróknak ugyanakkor kijelentette: Uszmanov egyelőre nem kezdeményezett személyes tárgyalásokat az elnökséggel.

Hasonló a helyzet a részvények 12 százalékot birtokló Stan Kroenke amerikai mágnás esetében is.

Mint megírtuk, sokan úgy gondolják, hogy Uszmanov a háttérben öszefogott Kroenkével, az összekötő kapocs pedig David Dein, az Arsenal volt alelnöke.

Ha a tőzsdén nem is, a fuballpályán mindenesetre szárnyalnak a londoniak, hiszen hat mérkőzéss után még veretlenek, és az első helyen állnak. A Bajnokok Ligájában hasonlóan remek rajtot vett Arsene Wenger együttese, hiszen 3-0-ra legyőzte az UEFA-kupagyőztes Sevillát.
2021.09.27 15:15:05

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Jack Grealishnek minden lehetősége megvan rá, hogy a Manchester Cityvel trófeákat nyerjen.

2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”