BORBOLA BENCE
2007.06.27 08:46 Frissítve: 2011.10.20 02:44
nyomtatott

Gera Zoltán mégis otthagyhatja a West Bromwich Albiont?

Kezdődik a szokásos történet: megy-e vagy marad Gera Zoltán? A Middlesbrough megtette az első lépést: bejelentkezett a magyar középpályásért. Angol lapértesülések szerint 1.5 millió fontot (549 millió forintot) fizetne Gera Zoltánért, és elképzelhető, hogy a West Bromwich Albion hajlik az üzlet megkötésére.

Gera Zoltán most azt mondja, továbbra is szívesen viselné a WBA mezét
Gera Zoltán most azt mondja, továbbra is szívesen viselné a WBA mezét

A történet nem új, hiszen a Middlesborough nem először száll harcba Gera Zoltánért.

Fél évvel ezelőtt a klub egyszer már megpróbálta megszerezni a magyar középpályást, ajánlatok sorát tette le a West Bromwich Albion vezetőinek asztalára, a birminghamiek viszont egyiket sem fogadták el. Pedig nem mindennapi ajánlattal állt elő akkor a Middlesbrough, az élvonalbeli klub elöljárói végső elkeseredésükben már 3.5 millió fontot (1.3 milliárd forintot), valamint Brad Jones kapust és Adam Johnson szélsőt (utóbbit kölcsönbe) sem sajnálták volna a magyar középpályásért. De a WBA vezetői erre sem bólintottak rá.

Azóta nagyot fordult a világ, Gera Zoltán az elmúlt fél évben korántsem villogott annyit az Albionban, mint az azt megelőzőben, ráadásul a magyar középpályás fél évvel ismét közelebb került ahhoz, hogy a jövő nyáron ingyen – mármint klubja akaratától függetlenül – is megszerezhető legyen. A Birmingham Mail hétfőn megírta, a Daily Mirror kedden megerősítette, ők úgy tudják, Gera Zoltánért ismét bejelentkezett a Middlesbrough.

Felbuzdulva ezen felhívtuk a Middlesbrough sajtóosztályát, ahol Dave Allan kommunikációs igazgató, ha szűkszavúan is, anynyit elárult, hogy Gareth Southgate menedzser valóban érdeklődik a középpályás iránt.
"A menedzser januárban nagyon szerette volna, ha Gera Zoltán a Middlesbrough-hoz igazol, ám akkor nem jött létre az üzlet – mondta Dave Allan. – Nem titok,a magyar játékos neve mellett most másoké is szóba került a klubnál, hiszen a csapatnak mindenképpen szüksége van gólerős jobb oldali középpályásra. Egyelőre viszont semmi konkrétum sincs Gera Zoltán átigazolásával kapcsolatban.”

De kik lehetnek azok a bizonyos más futballisták? A Boro első számú kiszemeltje erre a posztra állítólag a török Gökdeniz Karadeniz. Gareth Southgate menedzser a közelmúltban már megszerezte a török válogatott támadóját, Tuncay Sanlit, és most abban bízik, hogy az ő közbenjárásával újabb török labdarúgót vásárolhatnak. Persze a Trabzonspor játékosa mellett időközben Gera Zoltánt is kerülgetni kezdte a Middlesbrough.

De hogy a helyzet ne legyen ennyire egyszerű, néhány angol újság úgy tudja: a magyar középpályás – annak ellenére, hogy korábban folyvást azt hangoztatta, mindenképpen a Premier League-be készül – most megnyugtatta a West Bromwich vezetőit, számára fontos a klubja, és nem mindenáron vágyik el a WBA-ból. Furcsa...

Mivel Gera Zoltán ezekben a napokban nyaral, magától a játékostól nem tudtuk meg, mi az igazság az új információval kapcsolatban.

A West Bromwichnál John Simpson sajtófőnök sem volt sokkal bőbeszédűbb.
„Meg kell érteni, ha szeretnék, sem tudnék különösebben érdekes információval szolgálni. Minden bizonnyal megválunk néhány játékosunktól, és ha valakiért jó ajánlatot kapunk, hajlandóak vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni” – hangzott a rövid válasz.

Tömören összefoglalva a lényeget: a Middlesbrough harcba szállt Gera Zoltánért, a West Bromwichnál nem tagadják, hogy megválnak néhány kulcsjátékosuktól, miközben Gera Zoltán megnyugtatta klubja vezetőit, hogy szívesen maradna Birminghamben.

A történet ezúttal is meglehetősen kacifántos. Néhány nap múlva talán okosabbak leszünk…

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.