Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.28 18:16 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Hiába Gera Zoltán jó játéka, nem sikerült kiharcolni a feljutást

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2006-2007-s szezonjának utolsó mérkőzésén a Derby Country minimális különbséggel verte a West Bromwich Albion csapatát, így eldőlt, hogy előbbi, győztes gárda játszhat a következő idényben az élvonalban, míg a Gera Zoltán is a soraiban tudó együttesnek a nyáron ismét a másodosztályú szereplésre kell felkészülnie.

Steve Howard (Derby County) párharca Robert Korennel (West Bromwich Albion)
Reuters
Steve Howard (Derby County) párharca Robert Korennel (West Bromwich Albion)
Hatalmas érdeklődés övezte a Premiershipért folytatott playoff döntőjét, hiszen minden jegy elkelt az összecsapásra, amelynek győztese a harmadik élvonalat érő helyet még megcsípte magának.

Fantasztikus hangulat uralta a Wembleyt, és ez magával ragadta a játékosokat is. Mindkét gárda hihetetlenül nagy elszántsággal vágott neki a mérkőzésnek. De ezen a tét ismeretében, ráadásul Angliában aligha csodálkozhattunk.

Az elején a West Brom volt aktívabb, majd a tizenkettedik percben egy eléggé tizenegyesgyanús szituációt követően maradt néma a játékvezető sípja. Ekkor Koumast szerelte a tizenhatoson belül Mears, de Graham Poll szabályosnak ítélte a belépőt.

A huszonhetedik percben Gera Zoltán kis híján hatalmas góllal szerezte meg a vezetést csapatának. Egy keresztlabda után jobbal lőtt kapásból, de egy védőben elakadt a válogatott középpályás próbálkozása.

Az első játékrész hajrájában újra a West Bromwich kerülhetett volna előnybe, és a magyar középpályás ekkor is főszereplő volt. Gera futott be középre, majd egyből Kevin Phillips elé játszott, aki tizennyolc méterről pechjére a felső lécet találta el.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, a WBA egyértelműen mezőnyfölényben futballozott, ami a gólveszélyes lehetőségek számában is megmutatkozott.

A Derby gyakorlatilag két komoly támadást vezetett, előbb kidolgozott akciójuk végén a WBA kapusának, Kielynak kellett védenie.

A 61. percben aztán ellenfele térfelének közepén labdát vesztett a WBA, a Derby lekontrázta a birminghamiakatt, Pearson pedig kihasználta a lehetőséget.

A bekapott gól után nagy erőket mozgósított az egyenlítő találatért a végig kezdeményezőbb WBA, a kapuja elé beszorított Derby kizárólag a védekezésre koncentrált, sikerrel.

Az eredmény már nem változott, így a bajnokságot a harmadik helyen záró Derby elütötte a feljutástól a negyedik WBA-t.

Gera a hajrában már nem segíthette övéit a pályán, hiszen a 71. percben lecserélték.

CHAMPIONSHIP, MÁSODOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

RÁJÁTSZÁS A FELJUTÁSÉRT, DÖNTŐ:
Derby County - West Bromwich Albion 1-0 (S. Pearson 61.)
2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.