Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.22 11:58 Frissítve: 2023.01.23 23:55

Jose Mourinho lélekben összeolvad Sevával

Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője nem fukarkodott a dicsérettel, miután egyik nagy kedvence, Andrij Sevcsenko hosszú hetek után szombaton végre gólt szerzett az angol bajnokságban. A 9. fordulóban a címvédő londoniak 2-1-re legyőzték a Portsmouth együttesét.

Hol másutt lehet ilyet látni a világon: a játékos kifut összeölelkezni a szurkolókkal, akik szinte megölik a szeretetükkel
Reuters
Hol másutt lehet ilyet látni a világon: a játékos kifut összeölelkezni a szurkolókkal, akik szinte megölik a szeretetükkel

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A 30 millió fontért a nyáron vásárolt ukrán aranylabdás csatár augusztus 23-án, a Middlesbrough elleni bajnokin volt utoljára eredményes, azóta pedig csak a kihagyott helyzetek jutottak neki.

Az AC Milantól érkezett világklasszis lövése és a másik új szerzemény, Michael Ballack fejese két perc alatt eldöntötte a Portsmouth elleni találkozót, a kikötővárosiaknak csak a szépítésre futotta az erejükből.

Mourinho azért is lelkendezett különösen Seva találata miatt, mert a portugál szakvezető különös türelemmel viseltetett a 29 éves játékos iránt, korábban azt mondta, Sevcsenko addig marad a kezdőcsapatban, amíg csak formába nem jön, és gólt nem szerez.

"Végre itt van a gól, remélem, ebből sikerül önbizalmat merítenünk" – fogalmazott a lelki azonosulás jeleként, na meg az egész csapat nevében többes szám első személyben Mourinho.

"Nagyszerű dolog ez számára, nagyon fontos találat volt – folytatta a BL- és UEFA-kupa-győztes edző. – Most kétgólos, és nincs is olyan messze Didier Drogbától. Azonban ez nem belharc, én nagyon boldog leszek, ha egyikük 15, a másik 14 gólt szerez. (Sevcsenko) az idény végére ott lesz a legeredményesebb játékosaink között."

David James, a Portsmouth kapusa hiába nyújtózkodott a labda után Sevcsenko lövésénél
Reuters
David James, a Portsmouth kapusa hiába nyújtózkodott a labda után Sevcsenko lövésénél

"A formája meccsről-meccsre javul, de eddig mindig volt valami – balszerencse, nagy védés, balszerencse, nagy védés, ami miatt nem sikerült. Az első félidőben David James most is nagy bravúrral hárította az egyik próbálkozását, és az volt az ember érzése, hogy soha nem jön már a gól."

Mourinho Sevcsenko mellett a középpályásait is dicsérte, nem csak a Portsmouth elleni teljesítményük, hanem a Barcelona elleni produkciójuk miatt is megemelte a kalapját előttük.

"A három középpályásunk a Barcelona ellen több mint tizenkét kilométert futott, ma pedig ismét nagyszerűen játszottak – mutatott rá. – Ballack hihetetlenül keményen dolgozik, s Arjen Robben is remekül futballozott. A Barca ellen csak tíz percet kapott, így elég friss is volt."

"Nagyszerű volt a hozzáállása, ahogyan elfogadta, hogy szerdán kihagytam a kezdőcsapatból. Egy kicsit sajnáltam, hogy le kellett hoznom, mert nagyonszerűen játszott, de Joe Cole-nak most nagyobb szüksége van arra, hogy visszanyerje a formáját."
2023.03.06 21:28:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A holland menedzserben minden megvan ahhoz, hogy a Manchester United nagy edzőinek nyomdokaiba lépjen.

2023.03.05 13:24:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A „vörösök” először győzték le ilyen különbséggel a Manchester Unitedet.

2023.03.04 23:27:06

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

2023.03.04 22:24:44

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.A rivalizálás nem most kezdődött, és generációról generációra öröklődik.

2023.02.26 16:54:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Casemiro fejesének és egy öngólnak köszönhetően csaknem hat év után nyert ismét trófeát a Man. United.