Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.15 13:13 Frissítve: 2012.04.10 02:40

Mourinho dühös a kapusai „letarolása” után, Cech műtéte

Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője roppant dühös amiatt, hogy a Reading játékosai szombaton „letarolták” két kapusát, s reméli, egyikük sem dől ki hosszabb időre. A portugál vezetőedző szerint Petr Cech szerencsés volt, mert akár tragikussá is válhatott volna Stephen Hunt cselekedete. A hálóőrt vasárnap délután koponyatörés miatt megműtötték.

Jose Mourinho bírálja a hazai játékosok agresszivitását
Reuters
Jose Mourinho bírálja a hazai játékosok agresszivitását
„Szégyenteljes belépő volt. Cech szerencsés, hogy életben maradt” – jegyezte meg Mourinho.

A találkozó első percében a kivetődő cseh kapust a hazaiak futballistája lábbal fejen találta. Az elterülő kapust már a pályán ápolni kellett, majd helyére az olasz Carlo Cudicini állt.

Petr Cech már az 1. percben megsérült...
Reuters
Petr Cech már az 1. percben megsérült...

„Száz százalékos arra törekedtem, hogy megszerezzem a labdát. Nem akartam sérülést okozni. Remélem, hogy Cech nem sérült meg súlyosan, s hamarosan teljesen felépült” – védekezett a Reading honlapján Hunt.

Cudicini végig jól védett, a lefújás előtti pillanatokban is a beívelt labdára figyelt, amikor ütközött a nagy lendülettel érkező Ibrahima Sonkóval. A hálóőr eszméletlenül terült el, ápolása miatt közel 10 percig állt a játék. A hordágyra fektetett Cuducinit nyakmerevítővel és oxigénmaszkkal „látták el”, s a személyzet nagyon óvatosan vitte le a pályáról. Helyére a válogatott csapatkapitánya, John Terry került.

„Az semmit sem segít, hogy én dühös vagyok. Meg kell várnunk, hogy mit tesz a szövetség, mit gondolnak a szakértők a két esetről. Carlo a földet érés módja miatt sérült meg, de Petr esetében az ellenfél nagy sebességgel érkező térde okozta a bajt. Sajnos az ellenfél játékosa még mosolygott is az ütközés után. Ez hihetetlen, a játékosoknak jobban kellene tisztelniük egymást” – mondta Jose Mourinho.

A legfrissebb jelentések szerint Cudicini az alapos kivizsgálás után már elhagyta a kórházat, Cech azonban még mindig orvosi kezelés alatt áll.

Carlo Cudicini a lefújás előtti pillanatokban dőlt ki...
Reuters
Carlo Cudicini a lefújás előtti pillanatokban dőlt ki...

„Mindannyian nagyon aggódtunk, hiszen kapusainkat kiütötték. Reméljük, hogy hamarosan mindketten jól lesznek” – jegyezte meg Terry.

Steve Coppel, a Reading vezetőedzője megvédte játékosait:
„Stephen (Hunt) csak nyomás alá akarta helyezni Petrt, de nem akart hozzáérni. Ibrahima esetében sem volt szó szándékosságról, hiszen Carlo rendkívüli bátorsága okozta az ütközést. Mindketten a labdát akarták megszerezni. Üdvözlöm, hogy Jose várja a szövetség álláspontját. Mindenesetre elnézést kérünk a Chelsea-től a sérülések miatt, de úgy vélem, mindkét játékosomat meg kell védenem.”

A Chelsea 1-0-ra nyert idegenben Ivar Ingimarsson öngóljának köszönhetően. Nagy kérdés, hogy a Barcelona elleni szerdai Bajnokok Ligája-rangadón ki védhet, szükség esetén a portugál Hilário áll készenlétben.
2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.