Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.15 13:13 Frissítve: 2012.04.10 02:40

Mourinho dühös a kapusai „letarolása” után, Cech műtéte

Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője roppant dühös amiatt, hogy a Reading játékosai szombaton „letarolták” két kapusát, s reméli, egyikük sem dől ki hosszabb időre. A portugál vezetőedző szerint Petr Cech szerencsés volt, mert akár tragikussá is válhatott volna Stephen Hunt cselekedete. A hálóőrt vasárnap délután koponyatörés miatt megműtötték.

Jose Mourinho bírálja a hazai játékosok agresszivitását
Reuters
Jose Mourinho bírálja a hazai játékosok agresszivitását
„Szégyenteljes belépő volt. Cech szerencsés, hogy életben maradt” – jegyezte meg Mourinho.

A találkozó első percében a kivetődő cseh kapust a hazaiak futballistája lábbal fejen találta. Az elterülő kapust már a pályán ápolni kellett, majd helyére az olasz Carlo Cudicini állt.

Petr Cech már az 1. percben megsérült...
Reuters
Petr Cech már az 1. percben megsérült...

„Száz százalékos arra törekedtem, hogy megszerezzem a labdát. Nem akartam sérülést okozni. Remélem, hogy Cech nem sérült meg súlyosan, s hamarosan teljesen felépült” – védekezett a Reading honlapján Hunt.

Cudicini végig jól védett, a lefújás előtti pillanatokban is a beívelt labdára figyelt, amikor ütközött a nagy lendülettel érkező Ibrahima Sonkóval. A hálóőr eszméletlenül terült el, ápolása miatt közel 10 percig állt a játék. A hordágyra fektetett Cuducinit nyakmerevítővel és oxigénmaszkkal „látták el”, s a személyzet nagyon óvatosan vitte le a pályáról. Helyére a válogatott csapatkapitánya, John Terry került.

„Az semmit sem segít, hogy én dühös vagyok. Meg kell várnunk, hogy mit tesz a szövetség, mit gondolnak a szakértők a két esetről. Carlo a földet érés módja miatt sérült meg, de Petr esetében az ellenfél nagy sebességgel érkező térde okozta a bajt. Sajnos az ellenfél játékosa még mosolygott is az ütközés után. Ez hihetetlen, a játékosoknak jobban kellene tisztelniük egymást” – mondta Jose Mourinho.

A legfrissebb jelentések szerint Cudicini az alapos kivizsgálás után már elhagyta a kórházat, Cech azonban még mindig orvosi kezelés alatt áll.

Carlo Cudicini a lefújás előtti pillanatokban dőlt ki...
Reuters
Carlo Cudicini a lefújás előtti pillanatokban dőlt ki...

„Mindannyian nagyon aggódtunk, hiszen kapusainkat kiütötték. Reméljük, hogy hamarosan mindketten jól lesznek” – jegyezte meg Terry.

Steve Coppel, a Reading vezetőedzője megvédte játékosait:
„Stephen (Hunt) csak nyomás alá akarta helyezni Petrt, de nem akart hozzáérni. Ibrahima esetében sem volt szó szándékosságról, hiszen Carlo rendkívüli bátorsága okozta az ütközést. Mindketten a labdát akarták megszerezni. Üdvözlöm, hogy Jose várja a szövetség álláspontját. Mindenesetre elnézést kérünk a Chelsea-től a sérülések miatt, de úgy vélem, mindkét játékosomat meg kell védenem.”

A Chelsea 1-0-ra nyert idegenben Ivar Ingimarsson öngóljának köszönhetően. Nagy kérdés, hogy a Barcelona elleni szerdai Bajnokok Ligája-rangadón ki védhet, szükség esetén a portugál Hilário áll készenlétben.
2021.07.26 15:43:54

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. A német nem kért Eden Hazard-ból, Haaland helyett Lukaku lesz a nagy nyári fogás?

2021.07.26 23:38:41

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Jadon Sancho a 73 millió fontos árával akár alkalmi vételnek is tetszhet, akadt olyan angol médium, amely egy Black Friday-akcióhoz hasonlította a megszerzését.

2021.07.13 15:29:35

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 ...Griezmann és két fiatal tehetség a Barcelonából? Közben a citys megfigyelők kifogták Dél-Amerikát.

2021.07.05 11:10:13

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 Arteta a wengeri úton, az elképesztő melléfogások után közel 300 millió euróból erősíthet az Arsenal.

2021.05.29 09:27:21

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

A Manchester City 2016-ban 2 millió eurót fizetett érte, jelenlegi értékét 25 millió euróra becsülik.