Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.06.02 13:59 Frissítve: 2011.07.26 00:02

Mourinho nem engedi el Drogbát

José Mourinho, az angol labdarúgóbajnok Chelsea vezetőedzője a klub tévécsatornájának nyilatkozva elmondta, hogy Andrij Sevcsenko megvétele nem jelenti azt, hogy az eddigi első számú csatársztár, Didier Drogba ideje viszont kitelt volna Londonban.

Didier Drogba nem mehet sehová, befér ő Sevcsenko mellé is
Didier Drogba nem mehet sehová, befér ő Sevcsenko mellé is

Sevcsenko leigazolását tegnapelőtt késő este jelentették be hivatalosan, és Mourinho sietett cáfolni azokat a vélekedéseket, hogy két ekkora csatáregyéniség ne férne meg egymás mellett.

“Rengeteget beszéltek arról, hogy ha Sevcsenko jön, akkor Drogbának mennie kell, holott valójában erről soha nem volt szó. Két tökéletesen különböző stílusú játékosról beszélünk.”

“Andrij kreatív, gyors labdarúgó, jól lát a pályán, fantasztikus futballista. Didier erős, igazi harcos, aki remekül tud lehetőséget, szabad területet kialakítani a társak számára. Andrij ráadásul sokat játszott 4-4-2-es formációban a Milannál, hasonló felállásban, mint amilyet mi is gyakran alkalmazunk.”

A tavaly 24 millió fontért megvásárolt elefántcsontparti támadó azonban egy fokkal kevésbé érzi úgy, hogy hatékonyan ki tudnák egészíteni egymást 30 millióért megszerzett ukrán kollégájával. Drogba nagyjából két hete nyilatkozta azt, hogy szívesen távozna a Chelsea-től, más kérdés, hogy Mourinho viszont kijelentette, “szó sem lehet róla”, hogy elengedje az elégedetlenkedő támadót. Drogba ezek után ki is kosarazta a francia Lyont.

“Andrij az elmúlt évtized egyik legjobb játékosa, akit minden Chelsea-futballista is szívesen fogad majd. Ők is tudják, hogy ha feljebb akarunk lépni, akkor a hozzá hasonló kaliberű futballistákra van szükség” – utalt Mourinho a néhány év alatt összerakott csodacsapatot eddig messzire elkerülő Bajnokok Ligája-sikerre

A Chelsea persze nem csak nagy neveket igazol: már harmadik számú kapust is találtak maguknak a Nacional Madeirából érkezett portugál Hilário személyében. A 30 esztendős hálóőrt a londoniak mestere még a Portóból ismeri. “Tapasztalt kapus, ráadásul amióta elhagyta a Portót, folyamatosan az első osztályban védett. Kétszer az UEFA-kupába is kijutott, így nemzetközi tapasztalata is van” – jelentette ki Mourinho új szerzeményéről, akinek hatalmas rutinja amúgy két BL-meccsből és két UEFA-kupa fellépésből áll.

Az sem zárható ki teljesen, hogy a jelenleg még a Chelsea tulajdonát képező argentin Juan Sebastian Verón is Londonba kerül, valahogy úgy, ahogyan honfitársát, Hernán Crespót visszarendelte Mourinho egy éve. A 31 éves középpályás legnagyobb sajnálatára elhagyni kényszerül Olaszországot és az Internazionalét, ahol az elmúlt két évet töltötte, és még nem tudni biztosan, mit terveznek vele a kékek, bár különösebben marasztalni valószínűleg nem fogják.

“Hétfőn derül ki, hol folytatom, ha az ügynököm hazaérkezik Londonból. Nem rajtam múlik, hová kerülök, mert még néhány dolgot el kell rendezni a Chelsea-ben. Legszívesebben az Estudiantesbe térnék vissza, de ha nem sikerül megállapodniuk az angolokkal, akkor kénytelen leszek egy másik argentin csapatot választani, akihez elengednek” – árulta el Verón.
2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.