KRASZ EMILnyomtatott 2006.05.29 14:15 Frissítve: 2010.12.23 00:01

Lampard álma Barcelona

Frank Lampard megbecsült ember az angol futballban, a bajnoki címét megvédő Chelsea oszlopos tagja. Jelen pillanatban olyan rekord fűződik a nevéhez a szigetországban, amelyet nem lesz egyszerű megdönteni a jövőben: 164 egymást követő mérkőzésen lépett pályára. Miután nevezett a vb-re készülő angol válogatott középpályájáról is kihagyhatatlan, érthető irányába a ragaszkodás minden Chelsea-szurkoló részéről. Éppen ezért van különös jelentősége egy olyan félmondatnak is, ha a kedvenc úgy nyilatkozik: arról álmodik, hogy egyszer a Barcelonában játsszon.

Lampard és Ronaldinho eddig csak díjkiosztókon, a pályán pedig ellenfélként találkozhatott egymással
Lampard és Ronaldinho eddig csak díjkiosztókon, a pályán pedig ellenfélként találkozhatott egymással
Amint arról már beszámoltunk, éppen Lampard szerződésének hosszabbítását készítik elő a Chelsea-nél. Riadalomra adhat okot azonban a londoni klub szimpatizánsai körében, hogy tehetős kérők hosszú sora érdeklődik a játékos után. A sor elején pedig a Barcelona áll. A katalánok évek óta környékezik már Lampardot, akit az angliai sporttörvénynek köszönhetően olcsón megszerezhetnének, hiszen a 6-10 millió euró közötti összeg nem pénz egy Lampard-szintű játékosért.

De vajon oda tudják-e tenni a katalánok a játékosnak azt a fizetést, amelyet a roppant tehetős Chelsea adna neki, hosszabbítás esetén?

Korábban különben egyszer már megrettentek a spanyol-vonallal kapcsolatban a londoni kékek fanatikusai. Mégpedig akkor, amikor kiszivárgott, hogy Lampard tanulja a spanyol nyelvet. Az összeesküvés-elméleteket gyártók rögtön tudni vélték: kedvencük Madrid vagy Barcelona felé veszi az irányt.

Az elmélet azonban tévesnek bizonyult: Lampard felesége, Elen Rives katalán származású, a nyelvtanulás az ő kedvéért történt. A dél-európai országhoz azonban ezek szerint nemcsak élete párja, hanem a futball is kötheti a játékost.

„Van egy álmom, mégpedig az, hogy egyszer a Barcelonában játszom majd. De ennek egyelőre semmi valós alapja nincs, hiszem remekül érzem magam a Chelsea-ben.”

Ezt a remek érzetet minden bizonnyal alátámasztja Lampard 2008-ig érvényes szerződése, amely a Chelsea-hez köti. Illetve a mögötte hagyott két remek idény, a két angol bajnoki címmel és a még előttük álló feladatok: nemzetközi színtéren, egészen pontosan a Bajnokok Ligájában is maradandót kellene alkotni.

„A Chelsea-t most igencsak megerősítik a klubvezetők, pedig eddig sem volt gyenge a játékosállományunk, de ebből szerintem csak profitálhatunk, hiszen ez mindannyiunk számára kihívás lesz, ami külön motivációt adhat.”

A Barcelona azonban egy olyan nagyklub, amelyben Lampard is minden bizonnyal szívesen kipróbálná magát. A katalánok különben sem álltak soha pénz szűkében, ha sztárigazolásról volt szó, a BL-győztes, illetve spanyol bajnok pedig szakmailag is minden klasszisjátékos számára kihívást jelenthet.

„Ha eljön az ideje és a Chelsea-nél úgy döntenek majd, hogy már nem számítanak rám és nem akarják meghosszabbítani a szerződésemet, akkor megtisztelve érezném magam, ha érdeklődnének utánam Barcelonából.”

Ezt a helyzetet, valamint ügyfele nélkülözhetetlenségét lovagolhatja meg Steve Kutner, Lampard menedzsere, aki a világbajnokságot követően szívesen meghosszabbítaná Lampard még két évig élő szerződését. És ha már ott van, akkor egyben módosítana is védence szerződésének bizonyos pontjain. Peter Kenyon, a Chelsea ügyvezetője igazgatója ül az tárgyalóasztal túloldalán, a megbeszélések már meg is kezdődtek, de végkifejletről még nem számolhattak be a felek. Azt viszont biztos: nem lefelé kerekítik majd Lampard eddig sem kétpennys fizetését.

A Barcelona azon kevés klubok egyike, amely szakmai nagyságának és anyagi lehetőségének ismeretében potenciális kérője lehet Lampardnak, ám a középpályás Chelsea-től kapott ajánlatával vélhetően a katalán fővárosban sem tudnak versenyezni. Angol sajtóinformációk szerint a jövőben tízmillió euró ütheti Lampard markát, szezononként!

Az élet egyik nagy igazságot azonban hiba lenne figyelmen kívül hagyni. Mégpedig azt, amelyik úgy szól: keresd a nőt!

A francia Zinedine Zidane tudna arról mesélni bővebben a közelmúltból, milyen az, amikor spanyol születésű hitvese a fejébe veszi: neki bizony honvágya támadt. Akkor nincs más hátra, csomagolni és menni kell. Hiába volt a francia játékos a Juventus megbecsült tagja, meg sem állt Madridig, ahol mesés összeget adtak neki, egyben érte.

Frank Lampard az aranylabda, valamint a FIFA év játékosa szavazáson is a második helyen végzett 2005-ben, mindkét elismerésben a Barcelona ügyeletes brazil zsenije, Ronaldinho előzte csak meg. A FIFA-nál a dobogó harmadik fokára Eto’o állhatott fel, aki szintén a gránátvörös-kékeknél rúgja a labdát.
2021.04.12 06:47:02

Angol labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A mai napig a legtöbbször viselte a háromoroszlánosok csapatkapitányi karszalagját.

2021.04.11 14:51:37

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szon góljával a szünetben még a Tottenham vezetett, de aztán a vendégek állva hagyták a londoniakat.

2021.04.03 20:08:14

Angol labdarúgás D. Á.

Mikel Arteta együttese képtelen volt helyzetet kialakítani, totális dominanciát mutatott be a Pool.

2021.04.03 17:50:40

Angol labdarúgás B. Á.

Mindkét csapatnak volt meg nem adott gólja • A vendégek nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

2021.03.22 12:56:08

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

„Phil Foden az egyetlen futballista, akit semmi pénzért sem engedek eligazolni, ő maga a City.”