WNBA: nem segített a Győr, Pécs együttműködés a Connecticuton

Vágólapra másolva!
2011.06.11. 08:20
Címkék
Elveszítette idénybeli veretlenségét a két magyar érdekeltségű játékost felvonultató Connecticut Sun az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) szombatra virradóra megrendezett játéknapján.

A Chicago Sky végig vezetve, mégis nagy csatában győzte le Sylvia Fowles (23 pont, 13 lepattanó) vezérletével a Connecticutot. A vendégcsapatban a Győr által a közelmúltban szerződtetett Renee Montgomery (22), valamint Asjha Jones (20) szerezte a legtöbb pontot, a legutóbbi idényben Pécsett játszó Kelsey Griffin 8 pontot és 4 lepattanót jegyzett tízpercnyi játékideje alatt. A Sun két meccs után ötvenszázalékos mérleggel áll.

Már csak két együttes hibátlan a 12 csapatos mezőnyben: a New York és a San Antonio. Előbbi Cappie Pondexter (21) 8.1 másodperccel a vége előtt szerzett kosárával győzte le a kiválóan hajrázó, Katie Douglas pontjai (27, benne karriercsúcsot érő hat tripla) által húzott Indianát.

A San Antonióban Roneeka Hodges (19) vezetésével öt játékos érte el a tízpontos határt, a vége sima győzelem a gyengélkedő Tulsa otthonában. A soproni Amber Holt ezúttal nem kapott játéklehetőséget a harmadik mérkőzését is elveszítő Shock trénerétől.

A nap rangadóján a Los Angeles már az – egy pont híján (54) csapatcsúcsot hozó – első félidőben „bosszút állt” a Phoenixen a tavalyi négy vereségért. A játékrész hajrájában Kristi Toliver (17) három és fél perc alatt három triplát hintett, és az akkor kialakuló 14 pontos különbséget a Mercury nem tudta ledolgozni a hátralévő időben.

A hazaiaknál Candace Parker 22, Tina Thompson 21, DeLisha Milton-Jones 18 pontot szerzett, míg a Phoenixben Penny Taylor volt a legjobb 18 ponttal – Diana Taurasit (9) a második félidőben pont nélkül tartotta a Sparks.

WNBA
ALAPSZAKASZ, 6. JÁTÉKNAP
Indiana Fever–New York Liberty 80–81
Tulsa Shock–San Antonio Silver Stars 62–93
Chicago Sky–Connecticut Sun 78–75
Los Angeles Sparks–Phoenix Mercury 98–84

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik