WNBA: döntés 1.9 másodperccel a vége előtt, nincs tovább a címvédőnek

Vágólapra másolva!
2011.09.20. 07:35
Címkék
Nem jutott be az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) Nyugati csoportjának döntőjébe a Seattle Storm: a női NBA tavalyi bajnoka magyar idő szerint keddre virradóra hazai pályán 77–75-re kikapott a tavalyelőtti elsőtől, a Phoenix Mercurytől. Keleten az Indiana Fever lett a második döntős.

A Seattle nagyszerűen kezdett, Lauren Jackson büntetővel megspékelt duplája után 29–11-re vezetett az első félidő derekán, de a magasabb szerkezetre váltó Phoenix fokozatosan ledolgozta hátrányát. A Mercury 48–48-nál utolérte ellenfelét, 60–59-re vezetett először – ekkor 6:45 perc volt hátra. A végjátékban már rendre a Storm futott az eredmény után, és Candice Dupree 1.9 másodperccel a befejezés előtt – egy heves lepattanóharc végén – szerzett kosara után már nem járt sikerrel.

A Phoenixben Dupree 20 pontig jutott, a hajrára kipontozódó Diana Taurasi 19 pontot, Penny Taylor 19 pontja mellett 17 lepattanót könyvelt el, az idei szereplését ezennel befejező Seattle soraiban a meccs közben rövid időre sérülés miatt az öltözőbe kényszerülő Sue Bird 22, Lauren Jackson 18, Tanisha Wright 17 pontot szerzett – a pécsi Allie Quigley nem jutott játéklehetőséghez. A Phoenix nyugati döntőbeli ellenfele a Minnesota–San Antonio párharc szerda hajnali harmadik mérkőzésének győztese lesz.

A keleti döntőbe bejutó Indiana egyik kulcsembere Katie Douglas volt, aki 21 pontja mellett hatékonyan segített be a New York-i irányító, Cappie Pondexter semlegesítésébe; a legutóbbi két rájátszásban a Fever mumusává előlépő Pondexter ezúttal csupán 11 pontig hatolt.

A győztes csapatban sokoldalú játékot mutatott be a második meccsen gyengélkedő Tamika Catchings is (17 pont, nyolc lepattanó, négy assziszt, három labdaszerzés), míg a New Yorkot Nicole Powell vezette 19 ponttal. Az Indiana–Atlanta keleti döntő csütörtökön kezdődik meg.

WNBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Indiana Fever–New York Liberty 72–62
Az összesített végeredmény: 2–1 az Indiana javára
NYUGATI FŐCSOPORT
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Seattle Storm–Phoenix Mercury 75–77
Az összesített végeredmény: 2–1 a Phoenix javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik