Ross a zsákolókirály, Irving a triplabajnok

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.02.17. 09:18
null
Terrence Ross mindenkit elkápráztatott (Fotó: Reuters)
Mára virradóra rendezték az NBA All-Star hétvégéjének egyéni ügyességi számait, amelyeket a korábbi hagyományoktól eltérően most Kelet és Nyugat képviseletében, összesített pontverseny részeként bonyolítottak le. A mindenki által nagyon várt zsákolóverseny igazi sztárok nélkül zajlott le, de igen színvonalas vetélkedést láthatott a nagyérdemű, s végül Terrence Ross visszahozta Torontóba a zsákolóbajnoki-címet, míg a tripladobó-viadalt Kyrie Irving nyerte meg egy érdekes párharc után. A Shooting Stars hőse Dominique Wilkins lett, aki két félpályás dobást is értékesített a Team Bosh-nak, míg az egyéni ügyességi versenyt az újonc Damian Lillard nyerte meg. Nézzük a részleteket!

A Sprite Slam Dunk Contest, azaz a zsákolóverseny a keleti versenyzők és a nyugati indulók külön selejtezőjével indult, amelyből a döntőbe Terrence Ross, a Toronto elsőévese, valamint Jeremy Evans, a Utah Jazz címvédője került be. Láthattunk bőven kreatív kísérleteket és múltidézést is, Ross éppen egy korábbi torontói zsákolóbajnokot, Vince Cartert idézett több kísérletével, végül a nézők szavazatai alapján övé lett az értékes korona is.

A Foot Locker Three-point Contest, avagy a tripladobó verseny fináléja hasonló módon zajlott, mint a zsákolóé, tehát itt is főcsoporton belüli selejtezőket láthatott a nagyérdemű. Keletről a tegnap az újonc gálán, holnap pedig a „nagymeccsen” is résztvevő Kyrie Irving jutott be a döntőbe, míg a nyugatiakat Matt Bonner képviselte a végső harc folyamán. A Cleveland irányítója kezdett, és 23-as, igen kiemelkedőnek számító pontzuhatagával magasra tette a lécet Bonner számára, aki így is 20-at szórt, de ezzel csak a második hely jutott neki, Irving tehát magasba emelhette a trófeát.

A Taco Bell Skills Challenge, vagyis az ügyességi verseny döntőjébe Keletről Jrue Holiday, Nyugatról pedig az újonc portlandi, Damian Lillard küzdötte be magát. A holnapi főeseményre is meghívott Holiday szenvedett a középtávoli dobás értékesítésével, így csak 35 másodperc alatt teljesítette a penzumot a fináléban, ezt pedig Lillard több hibával együtt is könnyedén túl tudta szárnyalni, így bajnok lett ebben a versenyszámban a tegnap gyengébbre sikerülő újoncgálás szereplése után.

A Sears Shooting Stars, azaz a speciális csapatdobóverseny keleti győzelmet hozott, ugyanis Chris Bosh alkalmi csapata megverte Russell Westbrookot és társait, pedig a döntőben adott esélyt a viszonylag hosszú idő alatt „célba érő” Chris Bosh, Swin Cash, Dominique Wilkins trió a Russell Westbrook, Mya Moore, Robert Horry hármas fogatnak, ám a selejtezőben és a fináléban is „győztes félpályást” értékesítő egykori zsákolóbajnok, Dominique Wilkins dobásával diadalmaskodott a Team Bosh!

A konferenciák közti összesített pontversenyt így 140-125-re Nyugat nyerte meg. Folytatás ma éjjel a főeseménnyel, az All Star-gálamérkőzéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik