Rakétakilövés! – A csapat, amely a GSW trónjára törhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.28. 10:09
Az NBA Nyugati-főcsoportjában torlódnak az erősebbnél erősebb csapatok a Golden State mögött, és mind a Warriors trónját akarják. Közülük is kiemelkedhet a Houston Rockets, amelynek félelmetes a támadó potenciálja.

Jelenleg úgy tűnik, hogy aki meg tudja nyerni az NBA Nyugati főcsoportját, az esélyesként léphet pályára a nagydöntőben is, mert keleten csak a Cleveland Cavaliers tűnik olyan erősnek, hogy hosszú távon sansza legyen bármelyik másik partról érkező alakulat ellen.

Éppen ezért a Csendes-óceánhoz közelebbi konferenciában egymást üldözik és figyelik árgus szemekkel a csapatok, kit milyen eszközökkel, taktikával lehetne felülmúlni és lehagyni ebben az őrült versenyben.

Azt senki nem vitatja, hogy mindenki a Golden State-et szeretné legyőzni, a címvédő skalpja a lehető legértékesebb lenne, és olyan energiákat mozgósíthatna a diadalittas félben, amely a végső sikerig is elrepít bárkit.

Éppen ezért a Csendes-óceánhoz közelebbi konferenciában egymást üldözik és figyelik árgus szemekkel a csapatok, kit milyen eszközökkel, taktikával lehetne felülmúlni és lehagyni ebben az őrült versenyben.

Azt senki nem vitatja, hogy mindenki a Golden State-et szeretné legyőzni, a címvédő skalpja a lehető legértékesebb lenne, és olyan energiákat mozgósíthatna a diadalittas félben, amely a végső sikerig is elrepít bárkit.

RAKÉTÁK FÖLDJÉN

Trónfosztásra készül Kawhi Leonarddal, Pau Gasollal, LaMarcus Aldridge-dzsal felálló San Antonio Spurs, a Russell Westbrookkal, Paul George-dzsal, Carmelo Anthonyval operáló Oklahoma City Thunder is, de náluk is több esélye van a bravúrra a Houston Rocketsnek, amely legveszélyesebb fegyvere, James Harden mellé beszerzett a nyáron egy univerzális gyorstüzelőt, Chris Pault is, aki szintén egy nagy nyugati rivális, a Los Angeles Clipperstől érkezett.



A 32 éves irányító – aki kilencszeres All Star-válogatott, hatszor volt a liga legjobb labdaszerzője, négyszer asszisztkirálya – úgy gondolta, új impulzus segíthet neki beteljesítenie vágyát és megnyerni az aranygyűrűt, amely rengeteg egyéni címe mellől még hiányzik a gyűjteményéből. Paul otthagyta a Clipperst, egyben Blake Griffin és DeAndre Jordan társaságát, és összebútorozott sokak szerint a liga jelenlegi legjobbjával, James Hardennel. Ketten pedig már olyan tandemet alkothatnak, amely bármikor szétzilálja még a liga legkeményebb védelmét is.

VESZÉLYES HATÓSUGÁR

Harden már az előző bajnokságban megmutatta, hogy olyan vezér, aki egymaga képes győzelemre vezetni csapatát, szerencséjére az ő kiszolgáló személyzete, vagy éppen az általa kiszolgált személyzet erősebb volt az Oklahomában mindent magára vállaló Russell Westbrookénál. Utóbbi azonban olyan számokat produkált éppen azért, mert nem volt játszótársa, hogy a szezon legértékesebb játékosa szavazásnál megelőzte houstoni kollégáját, amely az elmúlt évek többségében azért elnyerte volna a címet, most pechje volt.

Mérkőzésenként bedobott átlagban huszonkilenc pontot, adott több mint tizenegy asszisztot, továbbá a leszedett nyolcnál több lepattanó is kalapemelést érdemlő produkció. Ezek a számok azért is jöhettek össze, mert a pályája csúcsán lévő 28 éves hátvédnél rengeteget volt a labda, eszméletlenül sokat vállalkozott – igaz, ez sok eladott labdával is járt –, vagyis cipelte a terhet becsülettel. Paul érkezésével azonban sokkal aktívabb lehet a labda nélküli játékban, esetleg még energiát is spórolhat a legfontosabb pillanatokra, és tényleg tiszteltetjük majd azt a védelmet, amelyek kettőjük egy egy elleni játékára, és az azokból származó kiosztásokra fel tud készülni.

James Harden így kezdte a szezont:

KÍSÉRLETI FÁZIS

A pontgyártással nem lesz baja a Houstonnak, mert Hardenen és Paulon kívül Trevor Arizának és Eric Gordonnak is bármikor sülhet a keze, és akkor ott van még az erőcsatár Ryan Anderson is, aki a piszkos meló elvégzése mellett veszélyes a gyűrűre, tökéletes asszisztencia a sztárok villogásához. A sarokpont a védekezés, mert az előző szezonban elég sok pontot kapott a Rockets, és ebből a szempontból van hova fejlődni. Ebben segíthet mondjuk P. J. Tucker, akinek éppen a játéknak ezen szegmense az erőssége, így nem volt butaság megkaparintani a nyáron, miután szabadügynök lett és otthagyta Torontót.

A Rockets Eric Gordon dobásával győzött a Philadelphia ellen:



A további probléma még az, hogy Paul az első houstoni mérkőzésén máris megsérült és néhány hetet kénytelen kihagyni, ez pedig késlelteti az igazi összeszokást a többiekkel.

Csendesen mondjuk, mert még nagyon a szezon elején vagyunk, de talán jelzés értékű, hogy a nyitómeccsen a Houston idegenben győzte le a Golden State-et.

Lehet, hogy ez volt az első lépés a trónfosztás felé?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik