NHL: tucatnyi gól Detroitban, nagyot mentett a Blues otthon

Vágólapra másolva!
2023.01.11. 07:19
null
A Blues győztes gólja (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában szerda hajnalban a Detroit Red Wings 7–5-re Winnipeg Jets, amely öt nyertes meccs után kapott ki – érdekesség, hogy mind a 12 gólt más játékos szerezte. A liga legjobb formában lévő csapata, a Seattle Kraken, amely sorozatban hatodik alkalommal győzött – ezúttal a Buffalo otthonában. A St. Louis Blues a záró harmadban kétgólos hátrányt ledolgozva harcolta ki a hosszabbítást a Calgary Flames ellen, s végül győzött.

Az igazi gólesőt hozó Detroit Red Wings–Winnipeg Jets találkozón tucatnyi találat esett – ez még nem is annyira rendkívüli, hiszen ez volt a 830. olyan mérkőzés az NHL történelme során, amelyen 12 gólt szereznek a csapatok. Az viszont már annál inkább szokatlan, hogy a tizenkét gólon tizenkét játékos osztozott – ugyanakkor a meccsen legtöbb pontot szerző hokisnak egy gól sem jutott: a detroiti Moritz Seider négy gólpasszt osztott ki.

A St. Louis Blues szállította a nap talán legizgalmasabb fordítását, hiszen a vendég Calgary Flames 40 perc játék 3–1-re vezetett. A Blues azonban a harmadik felvonás elején két gyors góllal egyenlített, így kiharcolta a ráadást, amelyet mindössze 28 másodperc után Robert Thomas találatával nyert meg.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Seattle Kraken 3–4
Carolina Hurricanes–New Jersey Devils 3–5
Detroit Red Wings–Winnipeg Jets 7–5
New York Rangers–Minnesota Wild 4–3 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Vancouver Canucks 5–4
Tampa Bay Lightning–Columbus Blue Jackets 6–3
New York Islanders–Dallas Stars 1–2 – hosszabbításban
St. Louis Blues–Calgary Flames 4–3 – hosszabbításban
Arizona Coyotes–San Jose Sharks 2–4
Colorado Avalanche–Florida Panthers 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik