NHL: tovább menetel a Dallas, ismét kikapott a Vegas

Vágólapra másolva!
2019.11.26. 07:13
null
Radulov sorozatban 12 mérkőzésén szerzett pontot (Fotó: sportsnet.ca)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) kedd hajnali mérkőzésein a Dallas Stars Alexander Radulov duplájának is köszönhetően 4–2-re legyőzte a Vegas Golden Knightot, ezzel folytatva immár hét győztes meccsből álló sorozatát, míg a Knights zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el.

A New York Islanders október 11. óta maradt először pont nélkül, ebben nagy szerepe volt a hazaiak kapusának, John Gibsonnak, aki hibátlan teljesítménnyel, 26 védéssel zárt. Tizenhét mérkőzés után először nem tudott pontot szerezni a New York-i együttes, mivel 3–0-ra kikapott az Anaheim Ducks vendégeként.

A Dallas Stars a Vegas Golden Knights legyőzésével sorozatban a hetedik mérkőzésén diadalmaskodott, ezzel beállította klubrekordját. A texasiaknál Alekszandr Radulov egymást követő 12. összecsapásán szerzett pontot.

A Nashville Predators három napon belül másodszor találkozott a bajnok St. Louis Blues-zal, és ahogyan legutóbb, ezúttal is legyőzte a címvédőt, igaz, most csak szétlövésben.

A Los Angeles Kings háromgólos hátrányból egyenlíteni tudott a San Jose Shars ellen, a vendégek Patrick Marleau hosszabbításban ütött góljának köszönhetően mégis diadalmaskodtak, így a legutóbbi tíz találkozójukat tekintve a kilencedik sikerüket gyűjtötték be.

Henrik Lundqvist, a New York Rangers kapusa a Minnesota Wild ellen hosszabbításban megnyert összecsapáson pályafutása 455. győzelmét ünnepelte, ezzel Curtis Josephet megelőzve az ötödik helyre jött fel a kapusok örökrangsorában.

Ritkán látható tettet hajtott végre a Tampa Bay Lightning a Buffalo Sabres elleni összecsapáson: a floridaiak egyazon emberhátrányos védekezésük során két gólt is szereztek. A találkozó legjobbja az egy gólt szerző és két gólpasszt adó Ondrej Palat volt, aki ráadásul duplán jubilált, hiszen 200. gólpasszát és 300. pontját ünnepelte.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Ottawa Senators 1–0
New York Rangers–Minnesota Wild 3–2 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–Vancouver Canucks 2–1
Pittsburgh Penguins–Calgary Flames 3–2 – h. u.
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 5–2
Nashville Predators–St. Louis Blues 3–2 – szétlövéssel
Dallas Stars–Vegas Golden Knights 4–2
Anaheim Ducks–New York Islanders 3–0
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 3–4 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik