NHL: szülinapi blues - különös dupla a St. Louis ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 07:35
null
Az Anaheim nagy csatában csikarta ki a győzelmet Vancouverben (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a liga éllovasa, a Montreal Canadiens a St. Louis Blues ellen mérkőzött, és a kanadaiak a 26. születésnapját ünneplő Max Pacioretty duplájának is köszönhetően 4–1-re nyertek.

 

A montreali Bell Centre-ben játszott összecsapáson Carey Price remeklése is kellett a Habs 15. szezonbeli győzelméhez. A kapus 32 lövésből 31-et védett, mindössze Vlagyimir Taraszenko másodszorra, a levegőben eltalált korongjával szemben volt tehetetlen, a Montreal azonban az első harmadbeli hátrány után simán fordított.

Az Anaheim Ducks Vancouverben gyűjtötte be a két pontot. Ryan Kesler először szerepelt a Canucks otthonában azóta, hogy a nyáron klubot váltott, a kanadai szurkolók egy része ki is fütyülte. Az amerikai támadót ugyanakkor vigasztalhatja, hogy bár nem nyújtott extrát – pontot nem szerzett, ráadásul a szétlövésben is hibázott –, aktuális csapata győzelemmel korcsolyázott le a jégről.

Ugyancsak Kanadában, a Calgary Flames csarnokában nyert a Chicago Blackhawks, amelyet Patrick Kane vezetett sikerre. A szélső gólpasszt adott, majd a záró harmadban 3–3-nál be is talált Jonas Hillernek, a vendégek azzal a góllal kerekedtek felül.

A Washington Alekszandr Ovecskin döntő gólja után ünnepelhetett Denverben. A Dallas az első NHL-találatát jegyző John Klingberg révén egyenlített az Arizona ellen, majd hozta is a meccset 3–1-re. A Detroit egyszer vezetett a Winipeg vendégeként, és a Tomás Tatar révén 4:50-nel a vége előtt megszerzett előnyt meg is őrizte. A Toronto három csúnya vereség után a kétgólos James van Riemsdyk vezérletével 5–2-re legyőzte a keleti második Tampát.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Minnesota Wild 2–3
Montreal Canadiens–St. Louis Blues 4–1
Ottawa Senators–Nashville Predators 3–2
Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning 5–2
Winnipeg Jets–Detroit Red Wings 3–4
Dallas Stars–Arizona Coyotes 3–1
Calgary Flames–Chicago Blackhawks 3–4
Colorado Avalanche–Washington Capitals 2–3
Vancouver Canucks–Anaheim Ducks 3–4 – szétlövés után
Los Angeles Kings–Carolina Hurricanes 3–2
San Jose Sharks–Florida Panthers 2–3 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik